Aroma Bayanlar Voleybol Birinci Ligi ekiplerinden Eczacıbaşı Zentiva, 1 yıl önce tesettüre girdiği gerekçesiyle voleybolu bırakan Türkiye'nin en başarılı orta alan oyuncularından Aysun Kalkan Ayhan'ı kadrosuna kattı.

1977 doğumlu ve 1.83 metre boyundaki Aysun, bir yıl ara verdiği voleybola, Eczacıbaşı Zentiva ile dönmesiyle ilgii yaptığı açıklamada, boleybolu çok özlediğini ifade etti.

Aysun Kalkan Ayhan Eczacıbaşı Zentiva gibi büyük bir kulübün formasıyla yeniden sahalara dönmekten büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Aysun 2008 yılının Mayıs ayında aldığı bu ani karardan sonra hakkında çıkan bazı haberleri kısmen yalanlayan bir açıklama yapmıştı

"KESİNLİKLE HACCA GİDECEĞİM"

O dönem bazı medya organlarında aldığı karar eleştirilen ve Çamlıca'da kara çarşaflı bir grubu katıldığı iddia edilen milli oyuncu Aysun, "Ben şu anda tesettüre girmedim, Eski Aysun nasılsa öyleyim. Ama bu kapanmayacağım anlamına gelmez. Hacca gitmeyi kesinlikle istiyorum. Allah izin verirse de gideceğim” demişti.

Aysun voleybolu bırakıp bırakmayacağı konusunda ise “Voleybolu bırakma konusunda kesin karar vermedim. Bırakabilirim de, devam da edebilirim. Bunlar benim geleceğimle ilgili vereceğim şahsi kararlar” şeklinde konuşmuştu./Haber 7