İspanyol Futbolcular Derneğinin (AFE), Profesyonel Futbol Ligi (LFP) ile yaşadığı anlaşmazlıktan dolayı 1. ve 2 lig maçlarında 2 hafta greve gitme kararı almasını değerlendiren Real Madrid'in kaptanı İker Casillas, ''Size garanti edebilirim ki, maç oynanmayacak'' dedi.
 
AFE üyesi olan ve AFE Başkanı Luis Rubiales'in düzenlediği basın toplantısına birçok İspanyol futbolcu gibi katılarak destek veren Casillas, basına yaptığı kısa açıklamada, ''Rakamlar açık gösteriyor, şu anda zor durum yaşayan arkadaşlarımızla dayanışma içinde olmamız gerektiğini düşünüyorum. Luis (AFE Başkanı) herkesin adına konuştu ve biz onu ölümüne destekliyoruz. Size garanti edebilirim ki, maç oynanmayacak'' dedi.
 
Casillas, AFE'nin LFP ile anlaşma sağlamasına kadar İspanya'da ''futbol oynanmayacağını'' savundu.
 
Öte yandan, LFP Başkanı Jose Luis Astiazaran, yaptığı yazılı açıklamada, AFE'ye yönelik, ''greve gitmek için sebepleri yok'' değerlendirmesinde bulundu.
 
Astiazaran, AFE ile son iki aydır yaptıkları toplantılarda ''tarihi iki önemli karar alındığına'' değinerek, ''Gerek takım gerekse futbolcular açısından verilen ekonomik vaadlerin yerine getirilmesini ve oluşturduğumuz fonla ekonomik krizden dolayı yasal yardım alan kulüplerdeki futbolcuların, maaşlarının önemli bir kısmını buradan almalarını garanti ediyoruz. Bunlar futbol kültüründe köklü değişiklikler'' ifadesini kullandı.
 
LFP Başkanı, aynı zamanda uzun süreli olarak kulüpten parasını alamayan futbolcunun acil bir şekilde sözleşmesini terk taraflı olarak feshetmesine hak tanıyan bir sistem üzerinde de çalıştıklarını belirterek, ''atılan bunca adımdan ve müzakerelerdeki ilerlemeden sonra greve gitme kararı alınmasını anlamsız karşıladığını'' açıkladı.
 
Astiazaran, çalışmalarına ve müzakerelere devam edeceklerini, tüm futbolculara kapılarının açık olduğunu belirterek, ''herkesi sorumlu olmaya'' davet etti.