Kurban Bayramına sayılı günler kala alınacak kurbanlık ve kesim yerleri konusunda dikkatli davranılması gerektiği belirtildi.
Aydın Valiliği'nde yapılan toplantıda, Aydın'daki kurban kesim standartları belirlendi. Vali Yardımcısı H.Serdar Cevheroğlu'nun başkanlığında yapılan toplantıda, kesim yerleri, görevlendirmeler, veteriner görevlendirmeleri, cezai müeyyideler, kesim ücretleri gibi konular görüşüldü. Önlemlerin geçen yıllara göre artırıldığı gözlendi.
Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, park, meydan, yol, refüj gibi alanlarda kesim yapılmasının yasak olduğu belirtildi.
Komisyonda, özellikle büyükbaş hayvan kesimlerinde belediye mezbahaları ile belediyelerce hazırlanacak kesim mahalline gitmeleri tavsiye edildi. Kurban kesim ücretlerinde de Aydın Belediyesi Encümen Kararı'nın geçerli olacağı ifade edildi. Komisyonca yapılan açıklamada; Aydın Belediyesi Encümen Kararı gereğince, küçükbaş hayvanlar için 30 TL, büyükbaş hayvanlar için 100 TL kesim ücreti belirlendiği belirtildi.
Kesim mahallinden yararlanmanın ücretsiz olduğu anlatılan açıklamada şöyle denildi: "Bu mahallerden yararlanacak vatandaşlardan hiçbir şekilde ücret talep edilmeyecektir. Belediyece uygun görülecek bir tarihte kesim yapacak kasaplar için belediye mezbahasında tekniğe ve hijyenik şartlara uygun kesim hususunda uygulamalı kurs verilecektir. Kurban kesimi için hijyenik şartlara uygun şekilde yeterli sayıda çukur açılacak, kesilecek kurbanlık hayvanların kanlarının görülmemesi için azami dikkat gösterilip kesim sonrasında herhangi bir bulaşıcı hastalık ve çevre kirliliğine yol açmaması, açılan çukurların kapatılması sağlanacaktır. Kurban kesimi için hijyenik şartlara uygun şekilde yeterli sayıda çukur açılacak, kesilecek kurbanlık hayvanların kanlarının görülmemesi için azami dikkat gösterilip kesim sonrasında herhangi bir bulaşıcı hastalık ve çevre kirliliğine yol açmaması, açılan çukurların hemen kapatılması sağlanacaktır. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununun 28. maddesindeki cezalar ile 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 41. maddesindeki idari para cezaları yetkili kurumlar tarafından aykırı hareket edenlere kesilir."