Bursa'da 3.5 ay önce çöp konteynerinde bulunan kesik bacağın bir çocuk annesi Sevgi Taşkın'a ait olduğu belirlendi. Gözaltına alınan genç kadının yanında çalıştığı ve restoran sahibi sevgilisi suçunu itiraf ederek 'Öldürüp, parçaladım' dedi.

Kamuoyunda Münevver Karabulut cinayetine benzerliği ile öne çıkan ve yine çöp konteynerinde bulunan Bursa'daki sır kesik bacak cinayetinde kurbanın kimliği tespit edildi. Temmuz ayında çop konteynerinde bulunan cesedin eşinden boşanan bir çocuk annesi 25 yaşındaki Sevgi Taşkın'a ait olduğu belirlendi. Bunun üzerine soruşturmayı derinleştiren polis, genç kadının iki yıldır birlikte yaşadığı ve yanında çalıştığı içkili restoran sahibi sevgilisi Bülent K.'yı (31) gözaltına aldı.

EVDEN KADININ EŞYALARI ÇIKTI

Polis, zanlı olarak gözaltına aldığı Bülent K.'nın evinde yaptığı aramada genç kadına ait özel eşyalar buldu. Ancak Sevgi Taşkın'ın cesedinin diğer bölümü ve cinayette kullanılan suç aletine rastlanmadı.

Bülent K.'nın polisteki ilk sorgusunda, cinayeti itiraf ettiği öğrenildi. Bülent K.'nın, genç kadını aralarında çıkan kavga sonucu öldürdüğü ve cesedi bıçakla parçaladığını söylediği öne sürüldü. Cesedin diğer parçaları hala bulunamadı.

ÇÖP KONTEYNERİNDE BULUNMUŞTU


Bursa Nilüfer'de 29 Temmuz'da çöp toplayan temizlikçiler tarafından konteynerde bir kesik bacak bulunması üzerine polise haber verilmiş, olay yerine gelen ekipler cesedin kimliğini tespit etmek için çalışmalara başlamışlardı. Polis yaklaşık üç buçuk ay sonra kesik bacaktan cesedin kimliğine ulaştı. Sevgi Taşkın'ın yakınlarının 16 Eylül'de Nilüfer Polis Merkezi'ne kayıp ihbarında bulunduklarıda öğrenildi. Evli olan ancak eşinden ayrı yaşadığı için yanında garson olarak çalışan Sevgi Taşkın ile birlikte olan içkili estoran sahibi Bülent K. ile birlikte kardeşi ve babası da gözaltında.

Fikret KOCAMAN / AKŞAM