Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme ekipleri, ilçede sayıları giderek fazlalaşan motosiklet ve mobiletlerin yol açtığı kazalar nedeniyle denetimlerini sürdürüyor.
Edinilen bilgiye göre, sıklıkla yürütülen denetimler sonucunda son bir hafta içerisinde şehir merkezindeki ana arterlerde gerçekleştirilen uygulamalarda motosikletler trafikten men edilirken, sürücülere de para cezaları kesildi.
Motosiklet fiyatlarının ucuz olması sebebiyle ilçede motosiklet sayısının arttığını ifade eden yetkililer, motosikletlerin dahil olduğu ölümlü kazaların görülmesi üzerine, denetimlerini arttırdıklarını ve çalışmaların süreceğini belirttiler. Trafik Denetleme ekipleri, motosiklet ve mobiletlere yönelik denetimlerinde ehliyetsiz, plakasız, sigortasız ve kasksız sürücülere çeşitli para cezaları verdi.
Kuşadası Emniyet Müdürü Şenol Zeybek, ehliyetsiz ve kasksız sürücülerin büyük tehlike oluşturduğuna dikkati çekerek, uygulamalardan kesinlikle taviz vermeyeceklerini söyledi. Emniyet Müdürü Zeybek, ayrıca trafiğe kapalı alanlarda tüm uyarılara rağmen motor kullananların da hem motosikletlerine el konulduğunu, hem de para cezası uygulandığını kaydetti.