Tiyatronun duayeni, yaşadığı acıları anlattı

Yıldız Kenter, Kanaltürk"te yayınlanan “Orada Neler Oluyor” programında çarpıcı açıklamalarda bulundu:

Kızım kanseri yendi

İlk evliliğimden olan kızım Leyla gördüğü kemoterapi ve radyoterapi seanslarından sonra kanseri yendi. Ancak çok yorgun ve bitkin düştü. Aşırı zayıfladı. Beslenme zorluğu ve halsizlik çekiyor. Canım Leylam, biricik aşkım kızım yeniden hayata dönmeye çalışıyor. Ona sürekli "Yaşamalısın Leyla, yaşa Leyla lütfen yaşa" diyorum. Bunu evdeyken yalnız başıma haykırıyorum. Leylam yüzüme tatlı tatlı gülümsüyor. Ellerinden tutup yürüyüşlere çıkartıyorum yavrumu.

Bugün de yırttın Yıldız

80 kolay bir yaş değil. Her sabah uyandığımda "Haydi Yıldız bugün de yırttın" diyorum. Doğan güneşe bakıp "Allah"ım teşekkür ederim"d iyorum. Batan güneşe bakıp "Haydi yarın yine görüşelim" diyorum. Kızımı ve tiyatroyu düşündükçe yaşama gücüm artıyor. Annemin bir sözünü hep hatırlıyorum, "Aslan gibi ölmektense köpek gibi yaşarım"... Ben çocukluğumdan itibaren çok köpek gibi yaşadım. En büyük yoklukları gördüm. Ama hiç yılmadım. Kızım ve tiyatrom için ayaktayım.

Debdebeli olmadı

Hayatım borç ödemekle geçti. 80 yaşındayım, ama borçlarım 70 yaşındayken bitti. Benim hiç lüks içinde yaşadığım, debdebeli bir günüm olmadı. Benim en büyük lüksüm borçsuz yaşadığım son 10 yılımdır. Sanata 60 yılımı verdim. "Karşılığında ne aldınız?"derseniz "itibar". Altınlarım, mücevherlerim olmadı. Ama en zor kazanılan şeyi kazandım ben itibar kazandım. Bugün onu kazanmak kolay mı?

Eşimi çok özledim

Eşim Şükran Güngör ben öldüğüm gün ölecek. Çünkü her saniye kafamın ve gönlümün içinde. En çok bana dokunmasını, sımsıkı sarılmasını özledim. Evde onunla sohbet ederim. Konuşurum, fotoğrafını öperim. Biz kaçarak evlendik. Evlendiğimizde Şükran"a aşık değildim. Zamanla, onu tanıdıkça aşık oldum ve hala eşime aşığım.

Sınavda etek altı yoklaması yaptım

Yıldız Kenter konservatuar sınavlarında öğrenci alırken güzelliğe ve yakışıklılığa önem verdiğini de açıkladı: Sınavda uzun etek giyinmiş bir genç kıza "kaldır eteğini" dedim. Düzgün bacakları görünce "tamam" dedim. Çünkü bir oyuncu oynarken bedenini de ortaya koyar. Örneğin Hande Ataizi. Bana geldiğinde 16 yaşındaydı. Dakikasında star olacağını anladım. Gördüğünüz gibi yanılmadım.

Vatan