Aynı zamanda piknik alanları ve seyir terasları da oluşturulan bölge bugün halka açıldı.
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu"nun katılımı ile açılışı yapılacak olan Adnan menderes Kent Ormanı, Bakan Eroğlu"nun katılamaması nedeniyle Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Muğla orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, Koçarlı Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Aydın Çevre İl Müdürü Veli Yorgalı ve Orman teşkilatı yetkililerinin katılımıyla basına ve kamuoyuna tanıtıldı.
2 bin 550 dönüm alandan oluşan Adnan Menderes Kent Ormanı alanı üzerindeki çalışmaların 21 mayıs 2009 tarihinde başladığını kaydeden Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, alanın çeşitli yerlerinde de 50 dönümlük sahada ateşli piknik yapılabilecek şekilde düzenleme yapıldığını söyledi.
Adnan Menderes Kent Ormanı"nda incelemelerde bulunan Vali Hüseyin Avni Coş, çalışmaları ve oluşturulan kent ormanını beğendiğini ifade ederek, çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.
Bu arada sezon öncesi Adnan Menderes Kent Ormanı içerisinde yer alan helikopter pistine iniş yapan söndürme helikopteri, yangın havuzundan su alıp protokol üyeleri ve basın mensupları için gösteri uçuşu yaptı.
Açılış toplantısına Vali Hüseyin Avni Coş"a hitaben mesaj gönderen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, mesajında “Çevre ve Orman Bakanlığı olarak, soluduğumuz havayı, içtiğimiz suyu, üzerinde ekip biçtiğimiz toprağı, yeşli hazinelerimiz ormanları bir bütünün parçaları olarak görüyor ve çalışmalarımızı bu doğrultuda yürütüyoruz. Bakanlığım mesuliyet alanında bulunan çevrenin korunması hususu, ülkemizin refahı ve gelecek nesillerin daha sağlıklı bir çevrede yaşama hakkı nazar-ı dikkate alındığında müşterek hareket etmemizi mecburi kılmaktadır. Aydın ilimizde Çevre ve Orman Bakanlığı olarak bağlı birimlerimizle birlikte sulama, taşkın koruma,hidroelektrik üretimi, mesire yerleri, milli park, katı atık bertarafı, atıksu arıtımı, ağaçlandırma gibi alanları içeren çok sayıda proje kısa süre içinde gerçekleştirilmiştir. Aydın Ovası Sulaması, Sultanhisar Sulaması, Bozdoğan Ovası 1. Kısım Sulaması gibi tesislerle yüzlerce hektar arazi suya kavuşturulmuştur. Çok sayıda projemiz de son hızla devam etmektedir” ifadelerine yer verdi. iha