Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan Hüseyin Aksu Spor tesislerinin bulunduğu alan son zamanlarda siyasetçilerle büyükşehir belediye başkanı arasında polemik konusu.

Nedeni de Efeler Kent meydanına kurulan bir çadırda BŞB bu taşınmazın geleceği ile ilgili halk oylaması yapması.

Milletvekili Mehmet Erdem bunun bir oyalamaca olduğu iddiasında.

Vatandaş çoğunluğunun ise kafası karışık…

Şimdi durduk yerde bu kamuoyu yoklaması da nereden çıktı.. altında yatan bir şeyler mi var.. gündeme getirenler aklında bir takım tilkiler mi dolaştırıyor.. diye soruyor.

Bu da normal bir şey… Ne de olsa güven ortalamasının yüzde beş olduğu, yüz kişiden doksan beşinde karşısındaki hakkında “bu bana kazık atar” şüphesinin olduğu bir Ülke’de yaşıyoruz.

Bu durumda yöneticiye düşen yapacağı işlerde şeffaf olmaktır. O da bizim siyasetçilerimizin yabancısı olduğu bir özellik.

Bu güne kadar BŞB yaptığı en hayati işlerde mesela yapım öncesinde bir alt geçit için kentin hangi kavşağına daha elzemdir türü kamuoyu yoklaması mı yaptı?

Bu ana kadar tek yapılan Tekstil Alanı oylaması… Onun da ne yapılması gerektiği üzerinde barındırdığı tescilli kültür varlıkları nedeniyle önceden belliydi.

O nedenle oylamadan çok o iş demokratlık kisvesi altında şova yönelik bir eylemdi.

Sonucu bile kamuoyu ile birinci ağızdan paylaşılmamıştı, unutuldu, gitti.

Bu olay ondan farklı… Halkta bunda bir bityeniği var.. şüphesini haklı kılacak nedenler var.

Akılları ilk kurcalayan soru da şu:

Yoksa Mukan Perinçek Stadı, Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu ile bir bütünlük teşkil eden bu taşınmaz üzerine rant getirici başka bir şey yapılmak isteniyor da buna mı kılıf hazırlanıyor?

Hem burası imar planı ve tapu kaydında spor alanı olarak geçmiyor mu.. en uygunu da yeni bir düzenleme ile bu yönde halkın hizmetine sunulması değil mi?

Hani nerede kaldı sosyal belediyecilik?

Bu kıymette ve özellikte bırakın mahalleyi Efeler’de kaç tane alan var?

Sonra burası her yönüyle gençlerin ama bireysel ama takım sporları ile vakit geçirebilecekleri, enerjilerini harcayabilecekleri özellikteki en uygun alan.

Sadece gençlerin mi?

Her yaştan insanın mahallede eşi, emsali, alternatifi olmayan bireysel sporlarla vaktini geçirebileceği.. yürüyüş yapabileceği tek alan.

Üstelik “okullar bölgesi” özelliği de var.

Peki, bundan daha önemli rantın dışında ne olabilir ki, büyükşehir kamuoyu araştırması ile onun arayışı içersinde?

Sonra rant konusunda halkı şüpheye düşüren sadece bu da değil.

Daha önce BŞB Meclisi 2014 yılı son toplantısında yeni adliye sarayı yapımı için bu günkü adliye binası ile takası konusunda başkana yetki vermişti.

Mahalleli sesini çıkarmasaydı.. merkezi hükümet engel olmasaydı.. bu alana belki çoktan adliye sarayı temeli atılmış olacaktı.

Peki, o zaman neden halkın görüşüne başvurulma gereği duyulmadı?

Ayrıca “bunun altında yatan bir çapanoğlu var” diye dikkatleri üzerine çeken diğer bir husus da oylama şekli.

Malum, bu tür oylamalarda seçenekler belli olur..vatandaş da çoktan seçmeli olarak tercihini işaretler.

Bu öyle değil… Ucu açık… Sanki niyet gizlenmiş.

Güya vatandaş seçeneklerle yönlendirilmek istenmemiş… Kim ne yapılmasını istiyorsa verilen kâğıda onu yazıyor.

Oylamanın resmiyet var mı.. yok… Her türlü manipülasyona açık… Bu haliyle yapılan oylama mı.. oyalama mı.. yoksa minareye kılıf mı hazırlanıyor belli değil.

Sonuç olarak;

Bu taşınmaz için en uygun olanı yeni bir düzenleme ile hem de tamamının imar planı ve tapu kaydına sadık kalınarak her kesimin yararlanacağı spor tesisi ve yeşil alan olarak kalmasıdır.

Bunun dışındaki seçenekler vatandaşın aklına pireler üşüştürür ve sorumluları hiçbir zaman vebalinin altından kalkamayacağı şu soru ile karşı karşıya bırakır.

Acaba yap, işlet, devret modeline göre bu kıymetli arazi üzerine yapılacak “luna park” türü bir işletmeyle birilerine kıyak mı çekilmek isteniyor?

BŞB YETKİLİLERİ BU AYIBI TEZ ZAMANDA DÜZELTMELİDİR.

Yenipazar Kültür Merkezi açılalı(10.Mayıs 2017) sekiz ay oluyor. Tabelasındaki yanlışlık henüz düzeltilmiş değil.

Tabela yönetmeliğine göre yazımda önce tesisin ya da kurumun bulunduğu kentin, kasabanın ya da mahallenin adı, ondan sonra da kurumun adı gelir.

Buna göre Yenipazar Kültür Merkezi’nin adı “Yenipazar Atatürk Kültür Merkezi” şeklinde olması gerekirken “Atatürk Yenipazar Kültür Merkezi” olarak yazılmıştır.

Bu durum yöre halkında olduğu kadar ketin girişinde, ana yol üzerinde bulunması nedeniyle dikkat çekmekte, görenlere rahatsızlık vermektedir.

Bu büyükşehrin hem Atatürk adına hem de Yenipazar adına bir ayıbıdır.

Benden hatırlatması.

 

 

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA