ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplantısında yaptığı açıklamada, Kuşadası'na Denizcilik Fakültesi, Söke'ye Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Aydın merkeze Hukuk Fakültesi ve Teknoloji Fakültesi, Nazilli'ye Güzel Sanatlar Fakültesi kurulması için karar aldıklarını söyledi.

Birincioğlu, üniversite yerleşkesindeki sit sorunun kalkmasıyla yeni ek bina inşaatlarına başladıklarını belirterek, "Benim bile çıkıp kazmayla çalışasım geliyor" dedi.

Hükümetin ADÜ'nün tanıtımlarına önem verdiğini ve yaklaşık 32 milyon lira kaynak gönderdiğini anlatan Birincioğlu, Çıldır Havaalanı'nın, pilot yetiştirilmesi için açılacağını, kendilerinin de burada öğretim üyelerini görevlendireceklerini bildirdi.

Çıldır Havaalanı'nın yolcu taşımacılığına açılması için zaman gerektiğini bu konuda gerekli görüşmelerin yapıldığını kaydeden Birincioğlu, "Bu arada en büyük destek üniversitemizden gelecek. Çünkü yaklaşık 30 bin öğrencimiz var. Bunların aileleri var. Diğer illerde teşvik amacıyla odalar bilet alıp destek oluyor. Biz burada hem öğrencilerimiz hem de öğretim üyelerimin seyahatlerinin dikkate alınmasını istedik" diye konuştu.

-Şehir Meydanı Projesi-

Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyelerine Ayter alanındaki boş arazi için hazırladıkları Yeni Şehir Meydanı Projesini de tanıtan Birincioğlu, şunları söyledi:

"Yapımı devam eden Kent Meydanı ileride yine ihtiyaca cevap veremez konuma gelecek. Biz hazırladığımız yeni şehir meydanı projesiyle 200-250 bin kişinin bir araya gelebileceği bir proje hazırladık. Bu arada termal otel, alış veriş merkezi, gençlik MErkezi, fizik tedavi merkezi ve ibadethane olacak.

Bölgenin yüzde 80'i yeşil alan olacak. Yapılar dünyanın en kaliteli yapılarına eş değer olacak. Gençler için spor merkezi olacak. Ayrıca 3 adet otopark yapılacak. Bu konuda Aydın Valimiz ve belediye başkanımızla görüştük Onlar da projeyi beğendiler. Bu bölge Aydın-İzmir-Denizli güzergahında olduğu için herkes tarafından ulaşılabilecek. Bölgenin değerini yükseltecek."

Kent Konseyi Yürütme Kurulu'nda son dönemlerde artan gürültü kirliğine dikkat çekilmesi, eylül ya da ekim ayında bir kitap fuarı açılması için girişimde bulunulmasına karar verildi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png