Yasa gereği Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün"ün çağrısıyla gerçekleştirilen toplantıda; Kent Konseyi Başkanı ve yürütme kurulu seçilirken, kurulacak meclisler ve çalışma grupları da belirlendi.

Saat 10.00"da başlayan ve iki saat süren toplantının açılışında konuşan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Kuşadası"nın 10 yıllık bir Kent Meclisi deneyimi bulunduğunu belirterek, “Eğrisiyle, doğrusuyla Kuşadası kent demokrasisi açısından önemli bir deneyim kazanmış bir kent durumundadır. Yasa gereği kuracağımız Kent Konseyi"nin bu birikimin ışığında kent demokrasisi ve kentimizin gelişimi açısından çok önemli işlevler üstleneceğine inanıyorum. Kent konseyi, kentimizin geleceğine sahip çıkmak ve sorunlarımıza çözüm bulmak için önemli bir dayanak olacak” dedi.
Daha sonra gündeme geçilerek verilen teklif doğrultusunda divan kurulu oluşturuldu. Belediye Meclisi Üyesi ve Baro Temsilcisi Ömer Günel başkanlığındaki divan kurulunda TEMA Temsilcisi Nimet Demir ile Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Temsilcisi Feridun Uzun katip üye olarak görev yaptı.

Divan Kurulunun oluşturulmasının ardından gündem gereği resmi gazetede yayınlanan Kent Konseyi yönetmeliği okundu. Gündemde değişiklik yapılması ve seçimlerin yönergenin okunmasından önce gerçekleştirilmesi doğrultusundaki önergenin kabul edilmesi üzerine seçimlere geçildi. Önerilen tek liste ile yürütme kurulu seçimi gerçekleştirildi. Buna göre Kuşadası Kent Konseyi Yürütme Kurulu şu isimlerden oluştu: Ömer Günel, Hüsnü Dörtyol, Şükrü Güngör, Ümit Acar ve Murat Saraç. Daha sonra Kent Konseyi başkanlığı seçimine geçildi. Daha sonra Kent Konseyi çatısı altında kurulacak Gençlik ve Kadın Meclislerinin başkanlarının da doğal üye olarak katılımıyla yürütme kurulu 7 kişi olarak görev yapacak.

Yürütme Kurulunun seçiminin ardından başkanlık seçimine geçildi. Önerilen tek aday olan Adnan Menderes Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Osman Çolakoğlu, yürütme kurulu gibi oybirliği ile başkanlığa seçildi. Bu arada, 2 yıllığına seçilen başkan ve yürütme kurulu, bir sonraki seçimden itibaren 3 yıllığına seçileceği açıklandı.

Seçimlerin ardından okunan Kuşadası Kent Konseyi Çalışma Yönergesi de oybirliği ile kabul edilirken, daha sonra meclisler ve çalışma grupları oluşturuldu. Buna göre kurulmasına karar verilen meclisler şunlar: Gençlik Meclisi, Kadın Meclisi, Çocuk Meclisi, Kıdemli Hemşehriler (Yaşlılar) Meclisi, Mahalle Meclisleri, Yabancılar Meclisi, Denizcilik Meclisi, Sağlık Meclisi.

Kurulması kararlaştırılan çalışma grupları da şu başlıklar altında toplandı: Kriz Yönetimi çalışma grubu, Proje Geliştirme çalışma grubu, Kent Tarihi çalışma grubu, Tüketici Hakları çalışma grubu, Kültür ve Sanat çalışma grubu, Eğitim çalışma grubu, Turizm çalışma grubu, Denizcilik çalışma grubu ve Sağlık çalışma grubu.

Toplantının bitmesinin ardından yeni yönetim adına kısa bir konuşma yapan Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Osman Çolakoğlu, Kent Konseyi olarak Kuşadası için çaba harcayacaklarını kaydederek, “Elimizden gelenin en iyisini yapacağımıza söz veriyoruz. Kuşadası"nın uygar bir turizm kenti olması için çalışacağız. Kent Konseyimizin çatısı altında aldığımız tüm kararları belediyemize iletecek ve hayata geçirilmesi konusunda isteklerimizi ileteceğiz” dedi./iha