Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun destek verdiği toplantıya, Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi Veli Tiryaki, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Türkan Selek, Kent Konseyi Genel Sekreteri Sibel Erbaş ve üyeler katıldı.
Açılış ve saygı duruşu ile başlayan genel kurula 2011 yılında gerçekleştirilen kadın meclisi faaliyetlerinin sunumu ile devam edildi. Sunumu gerçekleştiren Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Türkan Selek, kadınların hayata dair her alanda katılımlarını sağlamak üzere çalışmalar yürüttüklerini belirterek, “Kadınlarımızın her alanda desteklenmesi gerekir. Kadın meclisi olarak çeşitli kültür sanat etkinlikleri düzenleme çalışmalarımız devam etmektedir. Ayrıca bugüne kadar yaptığımız genel kurullardan en kalabalık genel kurulu bugün gerçekleştiriyoruz. Katılan tüm üyelerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Divan Başkanlığını, Yürütme Kurulu Üyesi Veli Tiryaki’nin yaptığı seçimli genel kurulda Kadın Meclisi’nin başkanı ve yürütme kurulu üyeleri belirlendi. 40 üyesi bulunan kadın meclisinde tüm üyelerin oyuyla mevcut başkan Türkan Selek tekrar Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı seçildi.
Başkanlık seçiminin ardından yapılan açık oylama ile Kadın Meclisi Yürütme Kurulu üyeleri belirlendi. Yürütme Kurulu şu isimlerden oluştu: Mefkure Karabıyık, Emel Sefa, Tuba Baykal, Ayşe Özdemir, Gülşen Sakarya, Belkıs Başer, Havva Çiçek, Gülşen Şanlıdağ, Nazan Yıldırım, Hanife Munglay.