Mayıs ortasında gelen aşırı sıcaklar yüzünden İstanbullular kene korkusuna aldırmadan sahillere ve yeşil alanlara akın etti. Vatandaşlar “Varsın kene olsun. Ne yapalım?

Bu sıcakta eve hapsolup sıcaktan çatlayalım mı?” dedi

Anİden bastıran sıcaklar tüm yurtta etkili oluyor. İstanbul"da da mayıs ortasında yaşanan yaz sıcakları hafta sonunda sahil ve yeşil alanların dolmasına neden oldu. Öyle ki özellikle deniz kenarındaki yeşil alanlarda bütün gölgeler tutulmuş, adım atacak yer kalmamıştı. Mangalını, hamağını ve topunu kapan kendini yeşilliğe attı. Uzmanların sık sık uyarmasına rağmen kene tehlikesine bile aldırış edilmedi. Aşırı sıcaklar yüzünden kene korkusu bile aşıldı. Vatandaşlar kene korkusuna rağmen evlere hapsolmak yerine sahilde keyifli bir gün geçirmeyi tercih etti.

Serkan Yıldız (29)

“Mayıs ayında yazı yaşıyoruz. Böyle olunca haftasonlarını değerlendirelim dedik. Bundan sonra her hafta gelip gitmeyi düşünüyoruz. Belediyelere güvenmekten başka şansımız yok. Geçen yıl keneden çok çekiniyorduk. Bu sefer onun için deniz kenarına geldik. Ormanlık alanlarda risk daha fazla oluyor. Buralarda ilaçlama yapılıyor. Bu nedenle kene korkusunu daha az hissediyoruz.”

Çetin Akay (44)

“Keneden ailecek korkuyoruz. Ama bu sıcak haftasonunda eve hapsolmak istemedik. Onun için mangalı kaptığımız gibi ailecek deniz kenarına geldik. Burası mutlaka ilaçlanıyordur diye düşünüyoruz. Çünkü herkes buraya geliyor. O yüzden rahatız. Keneler daha çok ormanlık alanlarda oluyor. Ormanlık alan yerine denize yakın yerler tercih edilmeli.”

Engin Özçelik (30)

“Normalde yaz ortasında olur dediğimiz sıcaklar daha baharda başladı. Bizde soluğu dışarda aldık. Korkuyoruz ama belediyenin bu bölgeleri ilaçladığını düşünüyoruz. Biz bu yıl ilk kez çıktık. Umarım yaz aylarında kene vakası artmaz ve rahatça gelip pikniğimizi yapabiliriz. Ama kene de olsa bu sıcaklarda evde durulmaz.”