Meclis eski Başkanı Bülent Arınç, Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç"in Genel Kurul çalışmalarındaki tutumunu sert bir dille eleştirdi. Arınç, “Sayın Genç"le birkaç defa çalışma talihsizliği ile karşılaştım. Kendisi beni, ben onu sevmem” dedi.

TBMM Genel Kurulu'nun dünkü çalışmalarına yine Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç damgasını vurdu. Genel Kurulu"nda, TBMM Danışma Kurulu'nun Genel Kurul'un çalışmasına yönelik kararının oylamasından önce aleyhte konuşmak üzere söz alan Genç, konuşmasında iktidar partisi ve hükümetin tutumunu eleştirdi, Başbakan Erdoğan'ın yurt dışı gezilerini kendi uslubuyla eleştirdi. Genç, AKP milletvekillerinin de tepkisini çeken konuşmasında, konu dışına çıktığı gerekçesiyle önce oturumu yöneten Başkanvekili Meral Akşener tarafından birkaç kez uyarıldı.
Genç'in konuşmasının ardından Danışma Kurulu kararının lehinde konuşmak üzere eski TBMM Başkanı Bülent Arınç sözaldı.

-EGOSUNU TATMİN EDİYOR-

Arınç konuşmasında, Genç'in Meclis çalışmalarındaki tutumunu ve üslubunu sert bir dille eleştirirken, "Gündemle ilgisi olmayan konularda konuşuyor. Genel kurulun çalışma ahengini bozuyor. Sayın Genç"le birkaç kez çalışma imkanı buldum bu talihsizlikle karşılaştım. O sırada kendisi de Başkanvekiliydi. O sırada kendisine "saygısızlık" yapma dediğim için hakkımda tazminat davası açtı. 1 milyar tazminat ödedim” dedi.

Arınç, Başkanvekillerine de görevlerini iyi yapması çağrısında bulunarak, “Bizim parlamenter sistemde içtüzük gereği parlamentoyu iktidar çalıştırır. İktidar parlamentoyu çalıştırır yön verir. Bu bir gerçektir. Tartışmalardan sonra kabul edenler etmeyenler şekilde oylanır” diye konuştu.

-İÇKİ SOFRASI DEĞİL-

Arınç, Genel Kurul kürsüsünde Genç"i eleştirirken, "Kimsenin oturduğu yerden bağırmasına çağırmasına gerek yok. Bir milletvekilinin kendi egosunu tatmin etmek için, Genel Kurul'un havasını bozmaya hakkı yoktur. Kendisi beni, ben onu sevmem. Kimseye saygısızlık etmem" diye konustu. Arınç, Genç"in TBMM Genel Kurul"da Cumhurbaşkanı ve Başbakanın isimlerini kullanırken dikkat etmesi gerektiğine işaret ederek, “Kendisini içki sofrasında zannediyor. O şekilde hitap ediyor. Bu ülkenin Cumhurbaşkanına "Abdullah" Başbakanına "Tayyip" diye hitap etmesi yanlıştır” dedi.

-GENÇ'İN YANITI-

Kendisine yönelik sataşma olduğu gerekçesiyle yeniden kürsüye gelen Genç, Bülent Arınç"tan hiçbir zaman tazminat almadığını söyleyerek, “Ben herkese tazminat ödedim, ama kimseden tazminat almadım. Hele Bülent Arınç kendisinden yüksek tazminat aldığımı söylüyor. Bu doğru değil” dedi.
Daha önce verdiği demeçlerini yeniden okuması halinde Arınç"ın Meclis"e gelemeyeceğini öne süren Genç, Arınç"ın “Bir tek akrabamı bile Meclis"e almadım” sözlerinin yalan olduğunu, çok yakın bir akrabasını Meclis"e aldırdığını söyledi.

ANKA