Daha çok basın aracılığı ile kendilerini tanıtmak isteyen belediye başkan aday adayları teknolojiyi de sonuna kadar kullanıyor. Bu manada bir çok ilke imza atan AK Parti Aydın Belediye Başkan Aday Adayı Şevket Kaya dün gece Aydın"ın tek yerel kanalı olna Aydın Tv"de katılığı programda karasal yayını internet ortamına taşıyarak dünyadaki tüm Aydınlıların izlemesini sağladı. Aydın"da ilk defa gerçekleştirilen bu yayını Avrupa"nın değişik ülkelerinden izleyen vatandaşlar şehrin belediye başkanlığına soyunan Şevket Kaya"yı internet ortamında soru sordular.
AK Parti Aydın belediye başkan aday adayları, aday olmak için yarışta sınır tanımıyorlar. Daha aday adaylıklarının ilk gününden itibaren projelerini yarıştıran aday adayları aynı zamanda da teknolojik yarış içinede girdiler. Aday adayları açtıkları web siteleri üzerinden kendilerini tanıtmalarının yanı sıra internet siteleri, gazete ve radyolarda kendilerini tanıtmaya çalışıyorlar. Gelişen teknoloji ve yaygınlaşan internet kullanımı 29 Mart 2009"da yapılacak yerel seçimler için aynı zamanda teknolojinin de yarıştığı seçimler olarak hafızalarda yer alacak.
AK Parti Aydın Belediye Başkan aday adayı Şevket Kaya hazırladığı web sitesinde kendisi ile ilgili geniş gazete arşivinin yanı sıra bu güne kadar katıldığı tv programlarının videolarına da yer verdi. Başbakanın “Kahve konuşmalarınızı dahi kaydedin” uyarısını dikkate alan AK Partili Aday Adayı Şevket Kaya, Aydın Televizyonu"nda Hakan Başlık"ın hazırlayıp sunduğu "Mavi Koltuk" isimli programa katıldı.Aday Adayı Şevket Kaya, programı, Aydın dışındaki Aydınlılarında izleyebilmesi için özel bir teknoloji kullanarak canlı olarak kendisine ait www.sevketkaya.net sitesi ile tüm dünyaya yayınladı. Bundan sonraki katıldığı proğramları web sitesinden yayınlayacağını belirten AK Parti Aydın Belediye Başkan Aday Adayı Şevket Kaya, gelecekte teknolojinin projelerinde önemli bir yer tutacağını söyledi.