Eski ortakları sayesinde hem meslek hem de önemli bir şirketin sahibi olduğunu belirten Mevlüt Kurukaya “O zaman çok kızmıştım, ama bugün o ortaklarıma beni iş sahibi yaptıkları için teşekkür ediyorum” dedi. 
Hayat hikayesi çok ilginç olan Mevlüt Kurukaya, 1938 yılında doğduğu Aydın Merkez Dağeymiri Köyü’nde askere çağrılıncaya kadar hayatını eşeklerle dağlardan topladığı odunları Aydın Şehir Merkezi’nde satarak hayatını idame ettiğini belirterek “1958 yılında askere çağrıldık. Askerlik dönüşümde elimdeki birikimimle bir taksi alıp Aydın’da taksi şoförlüğü yaptım. Yaklaşık 20 yıl kadar taksi şoförlüğü yaparak kazandığım para ile satın aldığım bir dükkanı o dönemde şofben üretecek olan bir şirketin ortaklarına kiraya verdim. Dükkanı kiralayanlar bir şekilde şirketi beni de ortak edince, bol miktarda borç bırakıp ortadan kayboldular. Borçlar ve şirket benim üzerime kalınca bir anda kendimi hiç aşina olmadığım bir sektörün içinde buldum. Değişik ülkelerden getirdiğim elektrikli şofbenlerin yapılışını inceleyerek kendim deneme yanılma yöntemi ile şofben üretimini öğrendim. Şimdi CE ve ISO 9001-2000 kalite belgesine sahip Damla şofbenlerin sahibi oldum. Çok sayıda personelin istihdam edildiği Aydın’daki şirketimde üretilen şofbenler şu anda ülke genelinde satılıyor” dedi. 
“İLKOKUL MEZUNU AMA MÜHENDİS GİBİ”
İnsanların bazı imkanları ve zorlukları aşarak kavuştuğunu ve yaklaşık 30 yıl önce kendisini dolandıran ortaklarına bugün kırgın olmadığını da belirten Mevlüt Kurukaya, “O zaman arkadaşlarım şirketi borç yükünde bırakıp gitmeselerdi bugün ben bu başarıyı yakalayamazdım. İlkokul mezunuyum. İlk etapta bu işin okulunu okumadığım için gözümü korkutanlar da oldu. Ancak hiç yılmadım. Aylarca deneme yanılma yöntemi ile EN 9001,CE ve ISO 9001-2000 belgelerini almaya hak kazandım. Şimdi ülkenin değişik yerlerinde ve hatta yurt dışında Aydın’ın bir ürünü olan Damla şofbenlerini görmekten gurur duyuyorum” diyerek gençlerin her türlü zorluğa rağmen ümitlerini kaybetmemesini tavsiye etti. Şu anda internet sayesinde bilinmeyen pek çok şeyin de kolayca öğrenilebildiğini kaydeden Kurukaya, azmeden herkesin başarıya ulaşacağını söyledi.
20111128ay484528.jpg