14 yaşındaki Yunus Yeltek pitbull cinsi bir köpeğin saldırısına uğradı. Yüzü ısırılan ve vucudunun çeşitli yerlerinden yaralan çocuk pitbullu suda boğarak canını kurtardı.

Kartal sahili Orhantepe mevkii eski tekel iskelesinde bugün saat 17.00 sıralarında meydana gelen olay görgü tanıklarının iddiasına göre şöyle gelişti: Okan Arslan(20) 14 yaşındaki Yunus Yeltek ile birlikte sokakta bulduğu ve sahiplendiği öğrenilen pitbull ile birlikte iskeleye geldi.Bir süre sonra serinlemek isteyen Yeltek, denize girdi. Köpeğin sahibi Arslan'da köpeğinin tasmasını çıkartarak serbest kalmasına izin verdi.Serbest kalan köpeğide suya yönlendirdi.

PİTBULLU SUDA BOĞARAK ÖLDÜRDÜ
Suya atlayan saldırgan köpek bir anda Yeltek'e saldırmaya başladı.Yaşanan boğuşma sırasında köpek Yeltek'i yüzünden ve kulağından ısırdı.Aldığı yaralara rağmen boğuşmaya devam eden 14 yaşındaki çocuk köpeğin kulağından tutarak suyun altında tutmaya çalıştı.Yaklaşık 10 dakika boyunca köpekle boğuştuğu belirtilen Yeltek, köpeği suda boğarak canını kurtardı.Kendi imkanlarıyla sudan çıkan Yeltek çevredeki vatandaşlardan yardım istedi.Vatandaşlar durumu polise ve sağlık ekiplerine haber verdi.

YÜZÜNDEN AĞIR YARALANDI
Yaralı şekilde ambulans bekleyen Yeltek, denize girdiğini söyleyerek "Annemin yeğeni geldi, pitbull cinsi köpeğini saldı.O da yüzümden ısırdı" dedi.Yüzünden ısırılan ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralan Yeltek olay yerine gelen ambulansla Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.İlk müdahalesi gelen ambulansta yapılan çocuğun yaralarının dikilmesi için plastik cerrahi servisine alındığı öğrenildi. Köpeğin sahibi Okan Arslan, polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak Şehit Selahattin Aslantepe polis merkezine götürüldü.Ölen köpek belediye ekipleri tarafından iskeleden kaldırıldı.