Hollandalı hocanın, maçın ardından soyunma odasında futbolcularıyla çok sert bir konuşma yaptığı ve gözdağı verdiği ortaya çıktı. İşte Rijkaard"ın kullandığı ifadelerden bazıları: “Birçoğunuzun yorgun olduğunu biliyorum. Ama bu, ciddiyetten uzak olmanızı gerektirmez. Savunmada verdiğiniz boşluklar inanılır gibi değil. 1-0"dan sonra maçı koparmalıydık. Ama siz 9 saniyede atacağınız golü 16 saniyede atıyorsunuz. Bu tempoyla Avrupa"da hiçbir üst düzey maçı kazanamayız. Bugün bize şans yardım etti. Ama şansın her zaman yanınızda olacağını düşünürseniz, kaybetmeye mahkum olursunuz.”

Diyalog dersi verecek
Rijkaard"ın dikkat çektiği bir konu da, oyuncuların hakemlerle diyaloğuydu: “Hakemle konuşmasını bile bilmiyorsunuz. Kavga eder gibi hakemin üzerine yürüyorsunuz. Kendinizi ne sanıyorsunuz, anlamıyorum. Bundan sonraki ilk idmanda işiniz hakemlerle diyalog kurmayı öğrenmek olacak. Bay Neeskens ve ben, hakemle nasıl konuşmanız gerektiğini size öğreteceğiz.”

İSPANYOLLAR"IN RİJKAARD YORUMU
İspanya"nın önde gelen spor gazetelerinden Sport, Galatasaray"la sezona müthiş bir başlangıç yapan Frank Rijkaard"a övgüler yağdırdı. “Türkler"in Rijkaard tutkusu” başlığıyla verilen haberde, “İstanbul"a ayak bastığında bir kahraman gibi karşılandı. Ancak Rijkaard"ın kapasitesini Galatasaray"a yansıtamayacağı yönünde bazı çatlak sesler vardı. Haftalar geçtikçe dengeler değişti. Artık onun Barcelona"yı zafere taşıdığı günlerdeki gibi bir döngünün içine girdiği konuşuluyor. Rijkaard bugün tartışmasız bir kahraman olarak görülüyor” denildi. Analizin sonunda ise Rijkaard"a İstanbul"u fethetmek için 3 ayın yettiği yorumu yapıldı.

Toplantı yapacak
Aslan"ın hocası Rijkaard, yarın saat 18.45"te Atina"da bir basın toplantısı düzenleyecek. 47 yaşındaki çalıştırıcı, perşembe günkü Panathinaikos sınavı öncesi takımdaki son durumu değerlendirip, medya mensuplarının sorularını yanıtlayacak. Yunan ekibinin hocası Henk Ten Cate ise öğle saatlerinde bir konuşma yapacak.Fanatik