Emniyet Teşkilatı, Iğdır ilinde kendisini Iğdır Valisi olarak tanıtarak özel bir şirketten 4 bin YTL alan sabıkalı dolandırıcıyı arıyor. Zanlının aynı yönetimi kurarak değişik birçok ilçe kamum kurum ve kuruluşu görevlisiyle özel sektör temsilcilerini de dolandırmak için girişimlerde bulunduğunun tespit edilmesi üzerine, son olayın yaşandığı Iğdır Valiliği"nden 81 il valiliğine uyarı yazısı gönderildi.
Konuyla ilgili olarak Aydın Valiliği"nden yapılan yazılı açıklamada; kendisini Iğdır Valisi olarak tanıtan bir şahsın bu ile bağlı Tuzluca ilçesinde faaliyet gösteren bir şirketin sahibini arayarak, ilik nakli yapılacak olan bir muhtaç çocuk için 12 bin YTL istendiği duyuruldu. Şirketin sahibinin kendisini arayan kişinin isteği doğrultusunda bin YTL parayı elde götürmeyerek, özel bir bankanın Ankara şubesindeki bir hesaba yatırdığını belirtilen açıklamada, “Parayı yatıran iş adamının dolandırıldığı Iğdır Valiliği"yle yaptığı görülme sonucunda anlaşılmıştır. Konuyla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma da, hesap numarasının Ertuğrul Taş isimli bir şahsa ve kullanılan telefon numarasının da Çorum merkez Feruz Köyü"nde yaşayan Nizamettin Taş adına tescilli olduğu tespit edilmiştir. Ertuğrul Taş isimli kişinin hırsızlık, dolandırıcılık ve resmi evrakta sahtecilik gibi 8 ayrı suçtan kaydı olduğu belirlenmiştir. Telefon numarası üzerinden yürütülen çalışmalarda ise aralarında vali ve kaymakamlarında bulunduğu 50"ye yakın kamu kurum ve kuruluşu ile özel şirketlerin aynı amaçla arandığı bilgisine ulaşılmıştır” denildi.
Aydın"da da aynı yöntemle dolandırıcılık olaylarının meydana gelebileceğine işaret edilen açıklamada, “Valiliğimizce vatandaşların vicdani duygularını istismar eden bu tür olaylar hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesi uygun görüşmüştür” ifadelerine yer verildi.