Eurovision Şarkı Yarışmasında bu yıl Türkiye'yi temsil eden Hadise, çeşitli etkinliklere katılmak üzere bugün Japonya'ya gidiyor.
Belçika'nın doğum yeri olan Mol kentinde dün akşam yüzlerce hayranı tarafından izlenen bir konser veren Hadise, İngilizce albümü "Fast Life" şarkıları ve "Düm Tek Tek" parçasıyla müzikseverleri coşturdu.

Hadise, Eurovision yarışmasından sonra yaptığı çalışmaların çok iyi geçtiğini, "az ve öz konser verdiğini", Türkiye'de ve Batı Avrupa'da artan bir ilgi gördüğünü anlattı.

Japonya'da internetten indirilen şarkılar sıralamasında "Düm Tek Tek"in 7. sıraya yükselmesi üzerine EMI plak şirketi tarafından bu ülkeye davet edildiğini bildiren Hadise, ünlü isimleri ağırlamasıyla tanınan Fuji televizyon kanalında yaklaşık 100 gazeteci ve 400 iş adamı önünde programa çıkacağını bildirdi.

Bu programda İngilizce albümünden 8 parça sunacak olan sanatçıya, Eurovision şarkısı "Düm Tek Tek"i söylerken kendisine göbek dansı yapan ve Japonlardan oluşan bir grup eşlik edecek.

Hadise, Tokyo'da çeşitli radyo istasyonlarının röportajlarına katılacağını, yüksek tirajlı iki dergi için fotoğraf çekimleri ve söyleşiler yapacağını bildirdi.

Japonya'nın Avrupa dışında sanatçı olarak gideceği ilk ülke olduğunu, büyük heyecan yaşadığını kaydeden Hadise, Japonların kendisine yoğun ilgi gösterdiğini, Barış Manço'ya özel bir hayranlık duyan bu halkın kendisini "dişi Manço" olarak gördüğünün anlatıldığını söyledi. Hadise, "Japonya benim için dünyaya açılan yeni bir kapı olabilir" dedi.

Kendisi için "önemli bir sayfa" olan Eurovision sayfasını kapattığını, "küresel açılım için tüm olanakları değerlendirdiğini", gece gündüz çalıştığını, kafasının yeni albüm projesiyle dolu olduğunu belirten Hadise, küresel alanda Türk sanatçıların önüne konulan barajları aşarak isim yapmak hedefinde olduğunu anlattı / yenişafak