Sakatlıktan yeni çıkan ve Marsilya"nın 8 milyon Euro önerdiği Servet Çetin, 2 metre yükseklikteki çitlere tırmanıp, aşağı atladı. Futbol kariyerini ve sağlığını tehlikeye atan milli futbolcunun amatörce davranışı şaşkınlık yarattı.

GALATASARAY"da geçtiğimiz sezonun ikinci yarısını sakatlıklarla geçiren ve yeni yeni sağlığına kavuşan Servet Çetin"in, önceki gün Hürriyet objektiflerine takılan hareketi tartışma konusu oldu.

Takımının Almanya kampında kapıları kilitli olan idman sahasına girmek için yaklaşık 2 metre boyundaki çitlerin üzerinden atlayan milli futbolcu büyük bir sorumsuzluk örneği gösterirken, yürekleri de ağızlara getirdi. Servet futbol hayatını riske eden bu hareketi sonrası fotoğraflarının çekilmesine de sinirlenerek büyük tepki gösterdi.

Kendini ateşe attı

Yıldız savunmacı, boyunu aşan bu tel çite tırmanıp, atlarken takılarak ciddi biçimde yaralanabilirdi. Ayrıca, kırık nedeniyle uzun süre sahalardan ayrı kalmasına yolaçan tarak kemiğinin üzerine atlayıp yük bindirerek, yeni bir sakatlığa davetiye çıkaran tecrübeli oyuncu bu akıl almaz davranışının yol açabileceği aksiliklerden de şans eseri kurtuldu.

Marsilya"nın 8 milyon Euro önerdiği Servet"in olası yeni bir sakatlığı hem kulübünü zor durumda bırakacak, hem de kendisinin gündemdeki transferini de iyice tehlikeye atacaktı.

Bir an önce formasına kavuşabilmek amacıyla yaz aylarını tatil dahi yapmadan geçiren sarı kırmızılı yıldızın profesyonellikle bağdaşmayan görüntüsü ortadayken, Galatasaray Kulüp Doktoru ve yöneticileri yorum yapmaktan kaçındı. Kulüp doktoru Murat Çevik, olayı görmediklerini belirtirken, Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin ise konudan haberdar olmadıklarını ama Servet"in uyarılması gerektiğini dile getirdi.

Dikkatsizliklerinin bedelini ödediler

· F.Bahçe"nin G.Saray"ı yendiği bir derbi sonrası formasını tribünlere atmak isteyen Volkan Demirel kayıp düşünce sağ kolu çıkmıştı.
· Rüştü F.Bahçe"de oynarken, bir Beşiktaş maçı öncesi falçatayla kramponlarını temizlerken elini kesmiş ve forma giyememişti.
· İbrahim Üzülmez evinde bir kaza sonucu sol aşil tendonunu kesmişti. Beşiktaşlı futbolcunun eşiyle kavga ettiği için cam sehpaya tekme attığı iddia edilmişti.
· Sahada arkadaşlarıyla tartışıp hırsını alamayan G.Saraylı Hasan Şaş, soyunma odasında cama yumruk atınca bileğini kesmiş ve bir süre oynayamamıştı.
· Beşiktaşlı eski futbolcu Gökhan Keskin, bir milli takım kampında terliksiz girdiği duşta kayıp çapraz bağlarını koparmıştı.

Sporcu riskten uzak durmalıdır

SPORCULARA, tatil mevsimlerinde veya devre arasında, yaptığı spora zıt olan sportif aktivitelerde bulunmaması önerilir. Bir futbolcuya veya basketbolcuya, kayağın, snowboardun riskli olduğu anlatılır. Bunun yanında tabii sporcunun belirli aktivasyonlar ve atraksiyonlar yapması gereklidir. Mesela atletizm, uzun koşular yapabilir, engel atlayabilir. Amaa bu engel hiçbir zaman kendisi için risk yaratacak, bir engel olmamalıdır.
Hiçbir zaman bir telin üzerinden atlanmaz. Herhangi bir ufak tehlikeli işlem sonrası, hem sporcunun spor hayatı riske girer, hem kulübü, hem Türk sporu mağdur olabilir. Bir sporcu yapacağı hareketlerde, daima kendisini, kulübünü ve Türk sporunu düşünmek zorundadır. - VATAN