Cemil İpekçi samimi konuşmalarına devam ediyor..

Kanal 1"de “Muhafazakar eşcinselim” diyen modacı Cemil İpekçi, hemen ardından katıldığı NTV"deki “Haydi Gel Bizimle Ol”da da çarpıcı açıklamalar yaptı

İşte modacı Cemil İpekçi"nin; Çiğdem Anad, Müjde Ar, Pınar Kür ve Aysun Kayacı"nın sunduğu “Haydi Gel Bizimle Ol” programında yaptığı açıklamalardan bazı satırbaşları...
* En büyük isteğim balet olmaktı. Babamdan gizli baleye gittim üç yıl. Altı yaşındaydım, oryantal yapardım. Sonra 7 yaşında okula başlarken çok garip bir şey oldu. 7 yaşına kadar kendimi kız zannediyordum. Saçım uzundu, kestiler. Ablamı okula yollarken kurdela takıyorlardı. Ben de bekliyorum ki kurdele takacaklar. Saçımı kestiler, 3 gün okula gitmedim. Pantolunumu kıvırıyordum okula girerken. Sonra ilk tüylerim çıktığı zaman bende gariplik olduğunu anladım. Bununla yaşamam gerektiğini öğrendim. Onunla barışık yaşamam uzun yıllar aldı. Çok kolay bir hayat olmadı. Bu ülkede farklı hissettikçe farklı bir bedeni birarada yaşamanın zorluğunu çektim. Siz farklı hissediyorsunuz ama aynaya bakıyorsunuz başka biri bakıyor.

"Tercihim bu" dedim

* Dünyaya çok nadir gelen bir annem ve babam vardı. 19 yaşına geldiğim zaman onlara tercihimi söyleyeceğim. Odama çağırdım, “Sizinle bir şey paylaşacağım” dedim. Anne ve babama tercihimi söyleyeceğim, onlar da bana “Defol” diyecek, ben de bavulumu alıp gideceğim diye bekliyorum. Babam bana “Senin ne yaptığın önemli. Dört duvar arasında yaşadığın değil” dedi. Babam bana genelde hediye olarak takı alırdı, çok seviyordum. Hediye alırken “Bunun tadını çıkar, alamadığım zamanlar olur” diyordu. Ve bir gün geldi, iflas ettik ama ben buna hazırlamıştım kendimi.

* 17 yaşında dini nikah ile evlendim Zeynep diye bir kızla. Eline bile dokundurtmuyordu. Bir de 21 yaşında tercihim belli olmasına rağmen Belçikalı eşimle evlendim. 1480"den beri bizim ailedekiler kendi aralarında evlenmişler. Kardeş çocukları hep. Bu yüzden demir eksikliğim var, spermlerde siyah nokta var, hayat noktası. Vücudum bunu yapmıyor. Aile evliliklerinde iki tanesinde hareket halinde olsa olacak. Tıpta bunun çözümü yok.

"Muhafazakar eşcinsel" için uzmanlar ne dedi?

* Ali Yaşar Sarıbay-Sosyolog: “Muhafazakar eşcinsel” diye bir tanım yok. Muhafazakarlık değerleri arasında eşcinsellere karşı bu şekilde bir tolerans yöneltilmiş değildir. Ancak liberal partilerde olabilir. Muhafazakar bir şeyi korumaya yönelik düşüncedir.

* İhsan Dağı- Siyaset Bilimci: Muhafazakarlık eşcinselliği iter ve makul bir davranış kodu olarak kabul etmez. Muhafazakar çevre son yıllarda laik çevrelerin kendilerini dışlamalarından hareketle farklı kimliklere karşı çoğulcu bir tutum alma gereği duydu.

Vatan