Türk televizyon tarihinin en büyük prodüksiyonlarından biri olan ‘Bir zamanlar Osmanlı – Kıyam’ gerek kadrosuyla gerekse senaryosuyla çok konuşulacak.

Osmanlının büyük bir dönüşüm yaşamaya çalıştığı Lale Devri’ni ve onu kesintiye uğratan Patrona Halil İsyanı'nın konu edildiği dizide; Türk Sineması'nın Sultanı, 3. Ahmet'in kız kardeşi Hatice Sultan'ı canlandırdığı bu rol ve dizi için "Kendimi ilk kez bir sette gerçek Sultan gibi hissettim. Ülkemde 100 dönümü kapalı olmak üzere 260 dönümlük bir platonun olduğunu bilmek, Avrupa'nın en büyük, en gelişmiş setlerinden birinde olmak, o dekorlar ve muhteşem kostümler içinde oynamak, bir oyuncu için en büyük mutluluk’ diyerek yıllar sonra yeniden ekranlara dönmenin haklı sevincini yaşıyor.

Türkan Şoray'ın yanı sıra Cemal Hünal, Aslı Tandoğan, Tolga Karel, Fırat Tanış, Hazım Körmükçü, Kerem Atabeyoğlu, Atsız Karaduman, Bedia Ener Öztep, Teoman Kumbaracıbaşı, Öykü Çelik, Fatih Altın da dizide rol alan diğer isimler.

12 MART İZLEYİCİSİYLE BULUŞACAK

Proje tasarımını Ezel Akay ve Gürsel Korat’ın yaptığı, Erkan Birgören ve yazı gurubunun imzasını taşıyan, yönetmen koltuğunda da Altan Dönmez’in oturduğu ‘‘Bir zamanlar Osmanlı – Kıyam’ 12 Mart Pazartesi saat 20:00’de TRT’de izleyiciyle buluşacak.