Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun onayı ile hakkında verilen beraat kararı kesinleşen Fethullah Gülen, herkul.org sitesinde beraat kararı ve Türkiye'ye dönüp dönmeyeceğiyle ilgili soruları cevaplandırdı.
ABD'de bulunan Gülen, “Türkiye dönecek misiniz? Ne zaman?” şeklindeki soruya şu cevabı verdi: “Şimdi, gidişiniz sizin orada bazı problemlere sebebiyet verecekse, her şeye rağmen orada hüsn-ü niyetle iş yapan insanların işlerini zorlaştıracaksa, altından kalkamayacakları problemlere sebebiyet verecekse.. bence dengeli hareket etmeniz, vaktini, gidiş keyfiyetini ve konjonktürü sizin belirlemeniz lazım. O gidiş, bir gün, Cenâb-ı Hakk'ın muradı öyle ise, tahakkuk ettiği zaman, onlar sadece duyarlar; belki derler 'Gelmiş mi gelmemiş mi; acaba gelmişse nerede duruyor, nasıl geldi de biz görmedik?!.”

Gülen, medyada yer alan “Humeyni gibi dönecek” haberlerinin hatırlatılması üzerine, “Ben İranlı değilim ki Humeyni olayım; onun iddialarını hiçbir zaman taşımadım ki Türkiye'ye Humeyni gibi döneyim. Beni Humeyni'ye benzetenler bir gün çok utanacaklar!” karşılığını verdi. Gülen, “Bir gün Türkiye'ye dönersem kendim gibi dönerim” dedi.

OKULLARI ZİYARET AKLANDI

Yargıtay Genel Kurulu'nun hakkındaki beraat kararını onamasıyla Türk okullarını ziyaret etmenin suç sayılamayacağının da tescillendiğini belirten Gülen şu değerlendirmeyi yaptı: “Beraat kararını hafife almıyorum; bir yandan dünyanın kabulü, diğer taraftan da adaletin temsilcilerinin insafla verdikleri bir kararda dik durmaları ve karakterlerinin gereğini sergilemeleri çok önemli hadisedir. Hele böyle iki hadisenin üst üste gelmesi Cenab-ı Hakk'ın inayeti ve ihsanıdır. Bu beraat kararıyla, Türk Okullarını ziyaret etmenin suç sayılamayacağı da tescillenmiştir.