Polis psikologu Başkomiser Asbjorn Rachlew, İngiliz Times gazetesine verdiği özel röportajda, Breivik’in sorgusu sırasında 77 kurbanından 69’unu nasıl öldürdüğünü detaylı bir şekilde anlattığını belirtti. 
 
Rachlew, “Utöya’daki ilk infazların çok zor olduğunu, yaptıklarından dehşete düştüğünü söylyor” dedi. Ancak Rachlew, Breivik’in daha sonra, eyleminin başarıya ulaşmasıyla memnuniyet duyduğunu söyledi.
 
“Operasyon gününün gelmesini çok hevesle beklediği söylenemez çünkü zor bir gün olacağını biliyordu. Ancak aynı zamanda bir görevi de vardı. Çok fazla plan yapmıştı. Zor bir işti ve başarılı oldu” diyen Rachlew, bütün bu hazırlıkların ve kararlılığının kendisini başarıya ulaştırmasının Breivik’i memnun ettiğini belirtti.
 
Avukatı ise, Breivik’in Utöya’da iki gence “çok küçük göründükleri” için ateş etmediğini söyledi. Norveç devlet televizyonu NRK’ye konuşan avukat Geir Lippestad, “O gençlerin 14 ve 16 yaşlarında olduğuna inanıyor” dedi ancak daha fazla bilgi vermedi.
 
Polis yetkilileri ise kan testlerinin Breivik’in katliam sırasında doping hapları ve diğer uyuşturucuların etkisi altında olduğunu gösterdiğini bildirdi. 
 
Daha önce cinayet masasında detektif olarak görev yapan Rachlew, “Amacımız Breivik’i itiraf ettirmek değil. Amacımız bilgi toplamak. Breivik’i kilit tanığımız olarak görüyoruz çünkü neler olduğunu ondan daha iyi bilen yok” dedi.
 
Ancak Breivik hala ilk yakalandığı zaman yaptığı “Norveç’te ve Avrupa’nın diğer yerlerinde başka terörist hücreleri var” açıklamasıyla ilgili bilgi vermeyi reddediyor. Ancak sadece Japon psikologlarla konuşma ısrarından vazgeçmiş gibi görünüyor.