Süper Lig'in 17. haftasında Beşiktaş sahasında Bursaspor'a 3-2 mağlup oldu ve devreyi yenilgi ile kapattı.

Bursaspor'a galibiyeti getiren golleri 19. dakikada Ozan İpek, 86. dakikada Ivan Ergiç ve 89. dakikada Zapotocny atarken Beşiktaş'ın gollerini Nobre ve Bobo (pen) kaydetti.

Bu sonuçla Beşiktaş ilk devreyi 32 puan ile kapattı. Bursaspor ise puanını 35 yaptı ve maç fazlasıyla liderliğe oturdu. Siyah-Beyazlı takım son 3 haftada oynadığı maçlarda 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.

KARTAL KENDİ SİLAHIYLA VURULDU

Beşiktaş'ı mağlup eden gollerden 3.'sünü siyah-beyazlı takımın Bursaspor'a kiralık olarak oynayan oyuncusu Zapotocny attı. Beşiktaş'ın eski oyuncusu Ali Tandoğan, siyah beyazlı takımın %100'lük bir pozisyonunu çizgiden çıkarırken bu önemli galibiyetin baş mimarı Beşiktaş'ın eski oyuncusu ve eski teknik direktörü Ertuğrul Sağlam oldu.

BEŞİKTAŞ'TA RÜŞTÜ VE FERRARİ ŞOKU

Rüştü, karşılaşmanın 43. dakikasında kaleci vuruşu kullandığı sırada baldırından sakatlandı. Tedavinin ardından maça devam edemeyeceğini söyleyen Rüştü oyundan alındı. Tecrübeli file bekçisinin yerine 22 yaşındaki Korcan Çelikay kaleye geçti.

Beşiktaş-Bursaspor maçında sakatlanarak oyundan çıkan siyah beyazlı takımın İtalyan futbolcusu Matteo Ferrari'nin elmacık kemiğinde kırık şüphesiyle hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Ferrari'nin durumu, hastanede yapılacak kontrollerin ardından belli olacak.

TABATA YİNE YEDEK

Teknik direktör Mustafa Denizli, sezon başında Gaziantepspor'dan transfer edilen Tabata'ya da Bursaspor karşısında ilk 11'de şans vermedi. Tabata böylece, Diyarbakırspor ve Manisaspor karşılaşmalarının ardından Bursaspor maçına da yedek çıktı. Yedek kulübesinde Tabata, İsmail ve Nobre'nin yanısıra Korcan, Serdar, Uğur ve Yusuf yer aldı. Siyah-beyazlılarda, sakatlıkları bulunan Hakan, Batuhan ve Holosko ile Rıdvan, Erhan, Necip, Erkan ve İbrahim Kaş 18 kişilik maç kadrosuna alınmadı.


Süper Lig'de Cumartesi ve Pazar gününün programı:

Cumartesi:
Gaziantepspor-Denizlispor (13.30)
Eskişehirspor-Diyarbakırspor (13.30)
Kasımpaşa-Manisaspor(13.30)
Ankaragücü-Sivasspor (13.30)
Kayserispor-Antalyaspor (16.00)
Galatasaray-Gençlerbirliği (20.00)
Pazar:
Trabzonspor - Fenerbahçe (20.00)

MAÇTAN DAKİKALAR

Yoğun yağış sonrası sahanın zemininde oluşan su birikintileri nedeniyle iki takım oyuncuları da zorlandı. Beşiktaş, Rüştü'nün sakatlanmasının ardından zorunlu bir değişikliğe gitti ve genç kaleci Korcan kaleye geçti.

19. dakikada sağdan gelişen Bursaspor atağında Volkan, sert bir orta yaptı. Ceza alanında arka direkte topla buluşan Ozan, meşin yuvarlağı kafayla filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

22. dakikada Fink'in sağ çaprazdan sert şutunda, kaleci Ivankov'un müdahalesiyle top kornere gitti.

35. dakikada Beşiktaş'ın kullandığı serbest vuruşta, Bursaspor ani atak fırsatı yakaladı. Orta alanda topu alan Sercan, Tello'nun müdahalesine karşın ceza alanında kaleci Rüştü ile karşı karşıya kaldı, ancak dengesini yitirip yere düşünce Rüştü meşin yuvarlağa sahip oldu.

45. dakikada Nihat'ın sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, top üstten auta gitti ve Bursaspor, mücadelenin ilk yarısını 1-0 önde kapadı.

46. dakikada Ergiç'in ileriye doğru gönderdiği topu Ferrari'nin hatası sonrası Sercan aldı. Ceza alanında Ferrari ve Sivok'u geçen Sercan, kaleci Korcan ile karşı karşıya kalmasına karşın kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı auta attı ve takımını mutlak bir golden etti.

53. dakikada Ekrem'in sağdan ortasında Bobo'dan önce topa müdahale eden Turgay, ters bir kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı kornere attı.

56. dakikada Beşiktaş'ın soldan kullandığı serbest vuruşta Tello, meşin yuvarlağı bekletmeden yanındaki Ekrem'e bıraktı. Bu oyuncunun ortasında, altıpasta iyi yükselen Nobre, topu kafayla filelere göndererek 1-1'lik beraberliği sağladı.

61. dakikada sağdan gelişen Beşiktaş atağında, Ferrari'nin pasında ceza alanında topla buluşan İbrahim Toraman, Zapotocny tarafından düşürülünce hakem Tolga Özkalfa penaltı noktasını gösterdi. 63. dakikada penaltı atışını kullanan Bobo, kaleciyi ters köşeye yatırarak topu filelere gönderdi: 2-1.

68. dakikada Ali Tandoğan'ın kullandığı serbest vuruşta, ceza alanında sağ çaprazda Ozan, topu kafayla altıpastaki Hüseyin'e aktardı. Bu oyuncunun yakın mesafeden kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

76. dakikada İbrahim Üzülmez'in soldan ortasında, altıpasta uygun durumda topla buluşan Bobo, kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı auta gönderdi.

79. dakikada Turgay'ın pasında sol çaprazdan ceza alanına giren Sercan, kaleci Korcan ile karşı karşıya kaldı. Genç kaleci son anda yatarak meşin yuvarlağa müdahale ederken, Sivok daha sonra tehlikeyi uzaklaştırdı.

85. dakikada ceza alanı önünde Ömer, meşin yuvarlağı Ergiç'e bıraktı. Bu oyuncunun bekletmeden sert şutunda, top filelere gitti: 2-2.

89. dakikada Ozan'ın soldan ortasında, ceza alanında topla yükselen Zapotocny, meşin yuvarlağı kafayla filelere gönderdi ve takımını 3-2 öne geçirdi.

90 1. dakikada Bobo'nun orta-şut karışımı vuruşunda, kaleciyi geçen topu savunma kornere gönderdi.

90 2. dakikada İbrahim Üzülmez'in soldan ortasında, ceza alanında topla buluşan Nobre kafayı vurdu, kaleci Ivankov meşin yuvarlağı kornere çeldi.

Zevkli ve bol gollü geçen karşılaşmada Beşiktaş, Bursaspor'a 3-2 yenildi ve zirve yarışında ağır bir darbe aldı.

Stat: BJK İnönü

Hakemler: Tolga Özkalfa x, Serkan Gençerler xx, Alper Ulusoy xx

Beşiktaş: Rüştü xx (Dk. 43 Korcan x), İbrahim Toraman xx, Sivok xx, Ferrari xx (Dk. 76 Yusuf x), İbrahim Üzülmez xx, Ekrem xx, Fink xx, Ernst x, Tello x, Nihat x (Dk. 46 Nobre xx), Bobo xx

Bursaspor: Ivankov xx, Ali Tandoğan xx, İbrahim xx, Zapotocny xx, Mustafa x, Volkan xx (Dk. 46 Turgay xx), Hüseyin xx, Bekir Ozan xx (Dk. 77 Veli x), Ergiç xx, Ozan xxx, Sercan x (Dk. 84 Ömer xx)

Goller: Dk. 19 Ozan, Dk. 85 Ergiç, Dk. 89 Zapotocny (Bursaspor), Dk. 56 Nobre, Dk. 63 Bobo (penaltıdan) (Beşiktaş)

Sarı Kartlar: Dk. 5 Ozan, Dk. 28 Hüseyin, Dk. 63 Sercan (Bursaspor), Dk. 23 Ernst, Dk. 90 3 Nobre, Dk. 90 4 İbrahim Üzülmez (Beşiktaş) -hürriyet