İlk olarak iki tekerlekli bisiklet olarak başladığı projesini rüzgar jeneratörlü 'Atak Göktürk' ismini verdiği dev pervaneli otomobilinde uygulayan Kurtul Kurter, 420 kilogram ağırlığında, 2 metre 20 santimetre uzunluğunda, 1 metre 20 santimetre eninde iki kişi taşıyabilen, 34 beygirlik gücünü rüzgar jeneratöründen alan ve elektrikle çalışanaraçta park fren lambaları, far uzun kısa lambaları, süspansiyon 4 teker bağımsız, 85 santimetre çapındaki pervanesi ile 12 volt 206 amper güç üretebildiğini kaydetti. 

Tamamen el yapımı olan aracı ile Antalya sokaklarında vatandaşların şaşkın bakışları arasında dolaşan Kurter, icadını benzin fiyatlarının aşırı yükselmesi nedeniyle geliştirdiğini belirtti. Kurter, "Benzin pahalı olunca rüzgar enerjisi ile çalışan bir araç yaptım. 5-6 yıl öncesine dayanan bir projeydi. Önce bir bisiklet vardı. Sonra otomobil haline getirmeye çalıştım. Kendi otomobilim kapının önünde yatmaktan çürüdü. Dünyada en pahalı benzin Türkiye'de. Ben benzin almadığım için fiyatını unuttum. Araç ayrıca jeneratör olarak da kullanılabiliyor. Eğer destek verirlerse seri üretim yapmayı düşünüyorum" dedi.

İlk aşamada bazı küçük aksilikler yaşadığını anlatan mucit Kurter'e vatandaşlar ise tam destek verdi. Yüksel Ertuğrul isimli vatandaş, aracın desteklenmesi ve geliştirilmesi gerektiğini dile getirdi.