Denizli'de, satırla sol elini bileğinden kesip, caddede kanlar içinde 300 metre yürüyen, dehşete kapılan çevredekilerin ihbarıyla gelen ambulansla Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülen 25 yaşındaki İlker Sefa'yı kopardığı eli yerine dikildi.

Ameliyatı yapan Prof. Dr. Fahir Demkirkan, operasyonun başarılı geçtiğini el ve parmaklarda kan dolaşımının normal hale geldiğini belirtti. Bir süre önce tedavi gördüğü Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden taburcu edildiği öğrenilen Sefa'nın polise, "Kafam esti kestim" dediği öğrenildi.

Akıllara durgunluk veren olay, dün öğlen saatlerinde Çaybaşı Caddesi'nde meydana geldi. Değirmenönü Mahallesi'nde harabe halindeki eski değirmende satırla sol elini bileğinden kesen İlker Sefa, sağ eline aldığı su şişesiyle caddede yürümeye başladı. Hiçbir şey olmamış gibi yaklaşık 300 metre caddede sol eli olmadan yürüyen ve kolundan kanlar akan İlker Sefa'yı görenler dehşete düştü.

Esnafın ihbarı üzerine gelen polis ekibi, İlker Sefa'yı durdurdu. Polislerin ne olduğunu sorması üzerine Sefa, "Bir şey yok. Kolumu kestim" yanıtını verdi. Olay yerine çağırılan sağlık ekipleri de şaşkına döndü. Gayet sakin ve soğukkanlı görünen Sefa, ambulansa alındı. Sağlık görevlileri, görgü tanıklarının yönlendirmesiyle gencin korkunç olayı gerçekleştirdiği noktaya ulaşıp kopan sol eli de alıp, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürdü.

AMELİYATLA YERİNE DİKİLDİ

Hemen ameliyata alınan ve çok kan kaybettiği belirlenen İlker Sefa'nın kesik sol eli, saatler süren ameliyatın ardından yerine dikildi.

Ameliyatı yapan Prof. Dr. Fahir Demkirkan, başarılı bir operasyon olduğunu, sol elin yerine dikildiğini, el ve parmaklarda kan dolaşımının normal hale geldiğini açıkladı. Ameliyatın ardından kendine gelen İlker Sefa'nın polise verdiği ifadede, "Bir anda kafam esti, kestim" dediği öğrenildi.

Öte yandan İlker Sefa'nın hastanede başında bulunan ailesinin ise, basına bilgi verilmemesi konusunda hastane yönetimini uyardığı öğrenildi. Akli dengesinin yerinde olmadığı belirtilen İlker Sefa'nın, bir süre önce tedavi gördüğü Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden taburcu edildiği bildirildi.