Çaykara'nın Yeşilalan köyünde ''Çaykaralı Yusuf'' diye bilinen Yusuf Yılmaz isimli vatandaş, iki yıllık bir çalışma sonucu kendi elektriğini üretmeyi başardı. 2009 yılında başladığı elektrik üretim macerasında son noktaya geldiğini ifade eden Yılmaz, farklı sistemler üzerinde tamamen kendi tasarım ve düzenekleriyle elektrik üretimi için uğraş verdiğini belirtti.
 
Şu anda çalışan sudan elektrik üretim sisteminin 2 yıllık bir emeğin ürünü olduğunu ifade eden Yılmaz, ''Halen sistemin daha verimli ve çok sayıda eve hizmet verebilmesi adına çalışmalara devam ediyorum. Test aşamasının ardından bir evin ısınması dahil tüm ihtiyacı bu sistemden çok rahat bir şekilde karşılanıyor. Çevreye zarar vermeden tamamen doğal kaynaklardan üretilen bu elektrik, Doğu Karadeniz'de çok sayıda dereden faydalanılmasına olanak tanıyabilir" dedi.
 
Trabzon'dan 1965 yılında Van'ın Özalp ilçesine bağlı Emek köyüne göç eden Yusuf Yılmaz, orada bir süre kaldıktan sonra ekonomik şartlar nedeniyle 1974'te İstanbul'a göç etti. Uzun yıllar marangozluk ve inşaat işleri ile uğraştıktan sonra geçtiğimiz yıllarda tekrar ata toprağı Çaykara'ya bağlı Yeşilalan köyüne dönen Yılmaz, ilk önce kendisine ait boş arsa üzerine ev yaptı. Evini yaptığı sırada bölgede boşa akan suyu gören Yılmaz, 2 yıl önce su enerjisinden elektrik üretmeye karar verdi ve bu hayalini gerçekleştirmek için hiçbir teknik destek almadan tamamen kendi tasarımı olan hidroelektrik santralini kurdu.