Kenan Evren saat 19.15'de Yalıkavak'tan ambulansla Unıversial Hospital Bodrum Hastanesi'ne getirildi. Hastane Başhekimi Dr. Yusuf Babayiğit, Evren'in tetkik ve incelemelerinin sürdüğünü, muhtemelen bağırsak kanamasıyla ilgili bir rahatsızlık geçirdiğini söyledi.

YOĞUN BAKIMA ALINDI

Kenan Evren"in Yalıkavak"daki yazlığında rahatsızlandığı sırada solunumunun da durduğu öğrenildi. Evren"e ilk müdahaleyi evin yakınında bekleyen ambulansdaki doktor tarafından evde yapıldı. Evren daha sonra tam donanımla ambulansa alınıp müdahaleye burada devam edildi. İki ambulans ve korumalar eşleğinde hastaneye getirilen Evren"in yoğun bakıma alındığı, kendisine kan verildiği öğrenildi.

BAŞHEKİM: "DURUMU CİDDİYETİNİ KORUMAKTA"

Unıversial Hospital Bodrum Hastanesi Başhekimi Dr. Yusuf Babayiğit Kenan Evren"in rahatsızlığıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Kenan Evren"in evinde fenalaştığı ve solunum güçlüğü çektiği haberinden hemen sonra iki ambulansı evine sevkettik. Solunum güçlüğü çekiyordu. Solunum durmak üzereydi. Yaptığımız ilk müdahalede solunumu normale getirip ambulansa naklettik. Ardından yolda gelirken Yalıkavak"da Paşa"nın nabzı 30"a kadar düştü. Tansiyonu da düştü. Acil serviste müdahale ettik. Kardiyalog Naser Can, anestezi uzmanları ve ben bizzat müdahele ettim. Nabız ve tansiyonu normal seviyeye çıkardık. Sindirim sisteminde kanama başlaması nedeniyle kan takviyesi yapmaya başladık. Daha önce de paşamız benzer sindirim sistemi rahatsızlığı çekmiş. Kalp ve damar hastalıklarıyla ilgili ilaçlar alıyordu. Şu anda yoğun bakımda. Müdahaleler devam ediyor. Yapılacak tetkiklerden sonra daha net bir açıklama yapabiliriz.”

Başhekim Babayiğit gazetecilerin riski gündeme getirmesi üzerine de “Bu yaş grubunda her zaman bu tür sindirim sistemine bağlı kanamalar ve solunum yetmezliklerinde her zaman risk vardır. Durumu ciddiyetini korumaktadır” dedi.

Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan da hastaneye gelerek Evren"in sağlık durumuyla ilgili bilgi aldı.

KALP PİLİ TAKILDI

Bu arada Kenan Evren'e kalbinin durmaması için kardiyalog Naser Can tarafından geçici kalp pili takıldığı öğrenildi.
Vatan