TÜRKİYE"NİN en flaş transferlerinden birini yaptı Beşiktaş. Dünyanın en ünlü hocalarından biriyle anlaştı. Hilbert"le kanadını, Cenk"le kalesini güçlendirdi. Siyah-beyazlılarda her şey güllük gülistanlık görünse de arıza umulmadık yerden, yönetimin içinden çıktı. Kartal Yuvaları"nı yeni bir çehreye kavuşturan ve kulübe önemli bir gelir kaynağı yaratan pazarlamadan sorumlu yönetici Hakan Aksoy istifa kararı aldı.

2006"DA 12 Kartal Yuvası mağazası ve yıllık 5 milyon TL cirosu olan Beşiktaş, Aksoy"la ciroyu 2007"de 6, 2008"de 13 ve 2009"da da 18.5 milyon TL"ye çıkardı. Mağazaların sayısı da 36"ya (3 kulübün) çıktı. Peki ne oldu da Aksoy bu kararı aldı, işte perde arkası:

AKSOY, Beşiktaş"ta pazarlama departmanının özerkleşmesi gerektiğini belirtmiş, bu gerçekleşmediği takdirde görevden ayrılmak istediğini başkan Demirören"e iletmişti. Ancak ne olduysa salı günkü son yönetim toplantısında oldu. Bazı yöneticiler Quaresma formaları ve tişörtlerinin Kartal Yuvaları"na peşin para ile satılması önerisini getirdi. Aksoy, bunun bazı mağazaları batırabileceğini ifade etti. Bu esnada yönetimin hukuk işlerinden sorumlu üyesi Ahmet Akpınar “Batarlarsa batsınlar” deyince film koptu.

İSTİFASINI YAZDI 

TIRNAKLARIYLA kazıyıp, ciroyu 20 milyonlara getirdiğini söyleyen Aksoy “Beşiktaş"a destek olmalarını isteyerek mağaza açtırdığım insanları oturduğun yerden silip atamazsın, onlar Beşiktaş için yıllardır elini taşın altına koyuyor. Aylardır zarar eden işletmeleri aşağılayamazsın. Senin kemiklerini kırarım” diyerek adeta Akpınar"a patladı. Bu hareketin ardından Aksoy"un beyaz bir kağıda istifa ettiğini yazdığı ve yönetim masasına bıraktığı öğrenildi.

Yok öyle bir şey

BEŞİKTAŞ yönetiminde geçen salı günü yaşanan tartışmayı Hakan Aksoy"a sorduk.. Aksoy, “Beşiktaş"ın içinde olan Beşiktaş"ın içinde kalır.. Ama yanlış anlamayın, böyle bir kavga olmadı.. Benim ağzımdan bunu alamazsınız” ifadelerini kullandı.. Ancak VATAN"ın araştırmasına göre yönetimde başkan Demirören"in olmadığı bir anda Aksoy ile Akpınar tartıştı.. Aksoy"un Akpınar"ın boğazını sıkmasını diğer yöneticiler önledi.. Nitekim, VATAN o anda odada olan 2 yöneticiden kavgayı teyit ettirdi..