ŞIRNAK"ın Cizre İlçesi Kuştepe Köyü"nde dün yapılan ve 20 kemik parçası bulunan kazılarla ilgili 5 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar sorgulanmak üzere Diyarbakır"a getirilirken, olayla ilgili Cizre eski Belediye Başkanı ve korucubaşı olan Kamil Atak"ın da arandığı bildirildi.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı"na başvuran bir itirafçı, 1990"lı yıllarda dönemin Cizre Belediye Başkanı ve korucubaşı olan Kamil Atak"ın terör örgütü PKK"ya yardım ve yataklık eden bazı kişileri alıp sorgulanmak üzere terör örgütü Hizbullah"a teslim ettiği ve bu kişilerin Kuştepe Köyü"ne götürülüp sorgulandıktan sonra öldürülüp gömüldüğünü iddia etti.
HİZBULLAH KULLANIYORDU
İtirafçı, terör olayları nedeniyle boşaltılan köyün o dönemde Hizbullah tarafından eğitim amaçlı kullanıldığını ve sorgulanıp öldürülen kişilerin cesetlerinin gömüldüğü yerleri gösterebileceğini söylemesi üzerine Diyarbakır"dan özel yetkili bir savcı, itirafçı ile Cizre"ye gitti. Cizre"ye 2 kilometre mesafede bulunan Kuştepe Köyü"nde dün üç ayrı noktada savcı nezaretinde yapılan kazılarda 20 kemik parçası bulundu.
Kemik parçaları delil torbasına konulurken, Cizre İlçe Jandarma Komutanlığı ilçenin Cudi Mahallesi"nde oturan eski Belediye Başkanı ve korucubaşı Kamil Atak"ı evine operasyon düzenledi. Operasyonda Atak"ın iki oğlu, kardeşi ve akrabaları olan 5 kişi gözaltına alınırken, evde değişik çap ve markalarda 5 tabanca ve tüfek ele geçirildi. Jandarma, evde bulunmayan Tahir Atak"ı arama çalışmalarını sürdürürken, gözaltına alınan 5 kişi sorgulanmak üzere Diyarbakır"a götürüldü.
Kuştepe Köyü"nde bulunan kemik parçaları incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu"na gönderileceği belirtildi. Bu arada terör nedeniyle boşaltılan köye yaklaşık 10 yıl önce 6 ailenin dönüp yaşamaya başladığı kaydedildi

MİLLİYET