İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü ekiplerince toprak kaymasının yaşandığı Cebeci Mezarlığı 2. ve 5. kısımlarda dağılan mezarlardan çıkan kemikler toplandı. Ceset torbalarına konan kemikler, seyyar morg aracına konulduktan sonra mezarlığın üst kısımlarındaki boş alana görevliler tarafından topluca defnedilirken, mezar taşları da vinçler yardımıyla toplandı. Bazı mezarların mezarlığın dibindeki dere yatağına kadar sürüklenirken, mezarların tahrip olduğunu duyan ölü yakınları mezarlığa akın etti.



Mezarlığa koşanlardan Filiz Kaplan, gözyaşları arasında annesi Gülhan Seven'in mezarını aradı. Annesinin mezarı da tahrip olan Filiz Kaplan, yetkililere ateş püskürdü. Mezarı bulmak için kimsenin yardımcı olmadığını söyleyen Filiz Kaplan "Olacak şey değil. Mezarların hasar gördüğünü haber bile vermediler. Buraya geldim annemin mezarını bulamadım. Yardımcı olmalarını istedim ama yardım etmediler" dedi.



Cebeci Mezarlığı'na akın eden mezar sahipleri ile belediye yetkilileri arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Sel sularının sürüklediği mezarlar arasında annesinin mezarı da bulunan Şaban Çiftçi, "Ne ölüye ne diriye sahip çıkabiliyorlar. Mezar yeri alırken mezarlıklar müdürlüğüne üç adet telefon numarası verdim. Ama arayıp haber bile vermediler. Gazete ve televizyonlarda görmeseydik haberimiz bile olmazdı" şeklinde konuştu. Hürriyet