Van’ın Çatak ilçesindeki bir mağarada, Alman Kızıl Ordu örgütü mensubu ve PKK üyesi kadın terörist Andrea Wolf’a ait kemikler olduğu iddia ediliyor. Wolf’un ailesinin Almanya’dan Türkiye’ye geleceği ve DNA incelemesi isteyeceği bildirildi. 

Van'ın Çatak ilçesindeki Andiçen köyünde PKK'lılara ait toplu mezar olduğu iddiası üzerine İnsan Hakları Derneği, Van Cumhuriyet Savcılığına başvurarak kazı yapılması istedi. 24 Ekim 1998 günü Andiçen köyüne operasyon düzenlenmiş ve 28 terörist etkisiz hale getirilmişti. Bu operasyonda ölen bir grubun cesetlerinin, bombalanan bu mağarada olduğu öne sürülüyor. 
CEZAEVİ BOMBALADI
Mağaradaki cesetler arasında olduğu iddia edilen 1965 Münih doğumlu Andrea Wolf, Alman Kızıl Ordu üyesi olarak aranırken Kuzey Irak’a kaçıp PKK saflarına katılmıştı. 1993’de Almanya’daki Weiterstadt hapishanesi bombalama eylemine katılan Wolf’un PKK’ya katıldığı 23 Kasım 1996 tarihinde bizzat Abdullah Öcalan tarafından ilan edilmişti. 

‘’Ronahi’’ kod adli Wolf, 24 Ekim 1998 günü Van ili, Çatak ilçesi, yakınlarında güvenlik güçleri ile girdiği silahlı çatışmada ölmüş ancak cesedi bulunamamıştı. Almanya o tarihlerde Wolf’ün ölümü hakkında bilgi isterken, cesedin PKK’lılar tarafından kaçırıldığı da öne sürülmüştü. PKK, Mahsun Korkmaz Akademisinde silahlı eğitim aldığı da belirlenen Wolf’un, ‘’Örgütün kitabını yazmak için bilgi toplamaya gelen bir sosyolog’’ olduğunu iddia etmişti. (Gazeteport)