Şehir içinde yapılacak olan işlerde ihale yoluna gitmekten kaçınan Özlem Çerçioğlu, belediye bünyesindeki ekipmanlarla sonu çözmeye çalışıyor. Sorunun çözümü konusunda tıkandığı yerlerde İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu"ndan yardım talep ettiğini kaydeden Çerçioğlu, belediyenin fuzuli yere harcayacak parası olmadığını söyledi.
Aydın"ı hizmet ederken savurganlık yapmaktan kaçındıklarını ifade eden Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, elde bulunan ekip ve ekipmanlarla en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını dile getirdi. Belediyecilik konusunda sorun yaşadığı zaman çevre belediyelerle işbirliğine girdiklerini kaydeden Başkan Çerçioğlu, “Aydın"a hizmet etmek için illa büyük paralar harcamak zorunda değiliz. Belli başlı projeleri kendi ekiplerimizle hayata geçirmeye çalışıyoruz. Elimizde projelerimizi icraata dökecek ekip varken, o işin yapılması için milyarlarca para verip ihaleye çıkılmasını doğru bulmuyorum. Niye elimizdeki ekip ve ekipmanı kullanmayalım. Ekipleri çalıştırmayacaksak onların belediye bünyesinde ne işi var. Mevcut belediye kadrosuyla Aydına kazandırılacak bir çok projeye hayata geçirebiliriz. Sorun yaşadığımız bazı projeleri hayata geçirmek için öncelikle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Beyi ziyaret edip, ondan yardım istiyorum. Bu durumda bugüne kadar bir iki defayı geçmedi. Aydın"a hizmet etmek için işbirliği yapmayacağımız hiç kimse yoktur” şeklinde konuştu.

“ASFALT ŞANTİYESİ KURABİLİRİZ”
Geçtiğimiz günlerde Söke Belediyesi Asfalt Şantiyesini ziyaret ettiğini belirten Başkan Özlem Çerçioğlu, “Ekipman olarak yetersiz kaldığımız durumlarda da çevre belediyelerden araç ve ekipman isteyebiliyoruz. Bizden de yardım talebinde bulunan çevre belediyelere hiç düşünmeden yardım ederiz. Aydın"ın bazı yerlerine asfalt çalışması yapmamız gerekiyor. Bu nedenle geçtiğimiz günlerde Söke Belediyesi Asfalt Şantiyesine ziyaret ettim. Ve buradaki çalışma sistemini yakından inceledim. Aydın"ın yararına olacağını düşündüğümüz anda belediyemize asfalt şantiyesi kazandırabiliriz. Şehrimize daha güzel hale getirmek için ne gerekiyorsa yaparız” dedi.