Genel Merkez ise muhaliflere yönelik disiplin süreci için düğmeye bastı.Kurultay tartışması yaşanan CHP’de,Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. MYK, kurultay talep eden Baykal ve Sav ekiplerinin beklentilerini boşa çıkarırken, genelmerkez, muhaliflere yönelik disiplin süreci için düğmeye bastı. Parti yönetimini eleştiren muhalif isimlerin televizyonda yaptığı açıklamaların incelenmesinin ardından disiplin süreci başlatılacak.
 
‘MEDYAYA BİLGİ VERMEYİN’
 
Toplantıda CHP lideri Kılıçdaroğlu, genel başkan yardımcılarını MYK’da konuşulanlarla ilgili medyaya bilgi vermemeleri konusunda sert şekilde uyardı. Bu nedenleMYKsonrası genel başkan yardımcılarının önemli bölümü Genel Merkez’den ayrıldı. CHPGenel Sekreteri, Parti Sözcüsü Bihlun Tamaylıgil, kritik MYK’nın ardından yaptığı açıklamada, muhaliflerin kurultay talepleri ile ilgili olarak, “Tüzüğümüzün gereği ortaya çıkacak tercihlermümkün. Özgür iradesi ile delegasyon kararını verir” dedi.
 
KAYITLAR İNCELENECEK
 
Tamaylıgil,MYK’nın muhaliflerin “televizyon açıklamalarını inceleme ve ardından disiplin sürecini başlatma” kararı ile ilgili olarak ise, “Açıklamaların hangi başlıklar altında olduğunu anlamak için kayıtların incelenmesine karar verdik.Oincelemeler doğrultusunda karar verilecek. Açıklamaları tarihsel inceleyip açıklamaların içeriği değerlendirilecek” diye konuştu.
 
Muhalifler üç ilde sancılı
 
Kurultay için imza toplamaya çalışan muhalifler, kurultaya en fazla delege gönderen İstanbul, İzmir ve Ankara konusunda sıkıntı yaşıyor. CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın destek açıklamasının ardından Ankara İl Başkanlığı da, bugün Genel Merkez önünde Kılıçdaroğlu’na kitlesel destek açıklaması yapacak. CHP’nin İzmir delegasyonundaki parçalı tablo ise, muhalifleri firesiz imza konusunda zorluyor. Bu nedenle muhalifler diğer illerdeki çalışmalara ağırlık verdi. CHP İstanbul İl Başkanı Bahri Şahin, il yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanları ile Beşiktaş Seçim Koordinasyon Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, CHP’nin iç çekişmelerle ve yapay sorunlarla kaybedecek zamanı olmadığını söyledi. 13 Haziran günü televizyon stüdyoları arasında mekik dokuyanların bu enerjilerinin yarısını seçim kampanyasında harcamadıklarını ifade eden Şahin, ‘’Hepimiz CHP’nin iktidarı için çalışmak zorundayız. Yeni CHP’nin yeni bir kurultaya ihtiyacı yoktur. Bu nedenle tüm İstanbul İl Örgütü olarak, Genel Başkanımızın ve ekibinin arkasında olduğumuzu ilan ediyoruz’’ diye konuştu.
 
REVİZYON PM SONRASI
 
MYK’dan kurultay çağrısının yanı sıra genel başkan yardımcılarına yönelik revizyon kararı da çıkmadı. MYK, 4 Temmuz’da Parti Meclisi’nin (PM) toplanmasınakararverdi.
 
Muhaliflerintaleplerinin,GenelMerkez’de“ kelleisteniyor”yorumlarınaneden olduğu, Kılıçdaroğlu’nun bu nedenle operasyonu bir süre ertelediği belirtildi. Revizyonun PM’nin ardından gerçekleştirilmesi bekleniyor. Yönetimden gideceği belirtilen isimler arasında genel başkan yardımcıları Erdoğan Toprak, Süheyl Batum, Hurşit Güneş, İzzet Çetin, Sena Kaleli, Gülsün Bilgehan, Engin Altay ile Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil’ inadı geçiyor.Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in, Erdoğan Toprak’ın yerine propaganda ve tanıtımdan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ya da Tamaylıgil’in yerine Genel Sekreterlik görevine kaydırılabileceği de söyleniyor.
 
bugün