Kılıçdaroğlu, birlikte yürüdüğü Baykal, Sav gibi isimleri yarı yolda bıraktı
 
Ergenekon davası tutukluları Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay için yemin etmeme protestosu yapan CHP Genel Başkanı Kemal KIlıçadaroğlu'nun milletvekili yemini eden MHP'ye yönelik "Biz arkadaşlarımızı satmayız" sözleri, gözlerin geçmişe çevrilmesine neden oldu.
 
Kemal Kılıçdaroğlu, geçmişte beraber yürüdüğü kişilerle yollarını ayırarak bugüne geldi. Kılıçdaroğlu, kendisini genel başkanlık koltuğuna oturtan CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav başta olmak üzere Deniz Baykal, Tuncay Özkan, Berhan Şimşek ve CHP il başkanlarını açıkta bıraktı. Baykal'ın CHP'nin olağan kurultayına günler kala bir kaset skandalı ile görevinden istifa etmesi ve yeniden genel başkan adayı olmayacağını açıklaması sonrası gözlerin çevrildiği Kılıçdaroğlu, genel başkanlığa aday olmayacağını açıkladı. Ancak CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav'ın devreye girmesi ile bir günde genel başkanlığın en güçlü adayı haline gelen Kılıçdaroğlu, kurultaya tek aday olarak girdi ve genel başkan oldu. Hemen ardından Sav ile perde arkasında mücadeleye başlayan Kılıçdaroğlu, Gürsel Tekin ile birlikte hareket ederek, Sav ve kurmaylarını devre dışı bıraktı ve "Korku imparatorluğunu yıktık" cümlesini sarfetti.
 
ARALARINDA BAYKAL DA VAR
 
SSK Genel Müdürlüğü'nden emekli olduktan sonra Baykal tarafından aktif siyasete sokulan Kılıçdaroğlu, Baykal'a genel başkan adayı olmayacağı konusunda söz verdikten sonra ertesi gün genel başkanlık adaylığını açıklaması ile ters köşeye yatanlar arasında yer aldı.
 
Cumhuriyet mitinglerinin organizatörleri arasında yer alan ve "Biz kaç kişiyiz" platformunu kuran Tuncay Özkan da Kılıçdaroğlu'nun şans vermediği bir isim oldu. Seçimlerde aday olmak istediğini yazdığı mektuplarla dile getiren Özkan, listelere alınmayınca, 'vefasızlık' suçlamasında bulundu.
 
BERHAN ŞİMŞEK'İ ÇİZDİ
 
Sav ile parti içi mücadele sırasında Gürsel Tekin'in MYK'ya girmesi karşılığında İstanbul il başkanlığına getirilen Berhan Şimşek de bileti kesilen isimlerden birisi oldu.
 
Kılıçdaroğlu, milletvekili adayı olmak isteyen il başkanlarına istifa edin çağrısı ile ters köşeye yatırdığı isimler arasına CHP örgütünü de kattı. Tamaylıgil imzasıyla yapılan çağrıya uyan 44 il başkanı görevlerinden ayrıldı. Ancak Kılıçdaroğlu, istifa eden il başkanlarından sadece 4 tanesini aday göstererek, 39 il başkanı dışarıda bıraktı.
 
yenişafak