Kelliğin tarihe karışacağını söyleyen uzmanlar 5 yıl içinde isteyen herkesin ameliyatla gür saçlara sahip olacağını belirtti...

Bilim insanları saç dökülmesi ve kel kalma endişesi içindeki birçok insanı sevindirecek devrim niteliğinde bir çalışmaya imza attı. Berlin Technical Üniversitesinde yapılan çalışmada kök hücreden ilk kez saç hücresi yapıldı.

Kel bölgeye saç nakli

Hayvanlar üzerinde denenen çalışma başarılı sonuç verirken uzmanlar bunun 5 yıl içinde tüm dünya tarafından kullanılabileceğini açıkladı. Doktor Roland Lauster, kişinin kendi kök hücresinden saç kökü oluşturulacağını ve bunun hastanın kafasında seyrek ya da tamamen kel olan bölgelerine nakledileceğini söyledi.

Ameliyat 5 saat sürecek

Operasyonun 5 ila 10 saat süreceğini belirten Lauster, tedavinin dönem dönem tekrarlanabileceğim ifade etti.
Tedavinin yüzde 80 oranında bir başarı sağlayacağı ve her şeyden önce tedavi yönteminin yeni ilaç yapımlarının da önünü açacağı kaydedildi.

Bu hormonel bir problem

Lauster saç dökülmesinin hormonel bir problem olduğunu, beslenme ve çev resel faktörlerinde saç dökülmesine ne den olduğunu sözlerine ekledi. Lauster "Eskiden erkeklerde tamamen erkeklik hormonuna bağlı saç dökülüyordu. Bugün 18'inde kel olanlar var. Hormonlu gıdalar ve stres saçı döküyor" dedi.