Bakan Eker'e vakıf çalışmaları hakkında bilgi veren Keleşoğlu ''Tarım ve Hayvancılık yüzyılardır Türk halkının geçim başlıca geçim kaynağıdır. Devletimizin çiftçilerimize ve hayvancılıkla uğraşan halkımıza verdiği destekle tarım ve hayvancılık konularında çağın gereklerini yerine getirerek ülkemizin bereketli topraklarından yetişen ürünlerle dünyada söz sahibi olması ve ihracatta dünya lideri olarak devlet bütçemize sağlayacağı katkının önemi gözardı edilemez. Sayın Bakanımızın destekleri ve gerçekleştireceği projelerle ülke tarım ve hayvancılığımızın en üst seviyeye çıkacağına inanıyorum'' dedi.
Bakan Mehdi Eker ise 'BESKVA Vakfının eğitim ve sağlık alanlarında yaptığı yardımları bildiğini ifade ederek “Devletimiz ve hayırsever vatandaşlarımız sayesinde daha mutlu ve huzurlu bir ülke olacağımıza canı gönülden inanıyorum. Çiftçilerimize sağlanan tarımsal destekleri 2002 yılından buyana 3 kattan daha fazla artırdık. Kırsal kalkınma destekleri kapsamında, sadece İzmir’de 77 tane tarıma dayalı sanayi tesisine yüzde 50 hibe verdik. 31 tane de tarımsal kalkınma kooperatifine 23 milyon lira destek sağladık, bu çalışmadan 700 aile faydalandı” dedi.
İzmir’le ilgili önemli projelerinin olduğunu anlatan Bakan Eker, bunlardan birisinin ürün kümelenme çalışması olduğunu ve İzmir’in pilot bölge seçildiğini belirterek, zeytin, zeytinyağı, organik tarım ürünleri, seracılık, üzüm, üzüm ürünleri, bitkisel yağlar gibi konularda kümelenme çalışmalarının 2015 yılına kadar tamamlanacağını söyledi.