UEFA Avrupa Ligi'ne Twente mağlubiyetiyle başlayan F.Bahçe, ilk galibiyetini Sheriff'i deplasmanda 1-0 yenerek aldı. 11'de Balima'nın, şutunda top auta gitti. 15'te Semih'in vuruşunda top yandan auta çıktı. 21'de Suvorov'un yaklaşık 25 metreden sert şutunu Volkan kontrol etti. 24'te Roberto Carlos'un uzak mesafeden şutunu kaleci Namaşco iki hamlede kontrol edebildi. 39'da Emre'nin vuruşunu kaleci Namaşco kornere attı. 42'de Semih'in rakip filelere gönderdiği topta, pozisyon ofsayt olarak değerlendirildi.

MÜCADELE TEMPOLU GEÇTİ

47'de Kazım'ın vuruşunda top direğin üzerinden auta gitti. 48'de Semih'in kaleye attığı şut rakip savunmaya çarparak Namaşco'da kaldı. 52'de Kuchuk'un yerden kaleye gönderdiği top direğin yanında auta gitti. 53'te Semih'in pasında ceza sahası içinde Alex topu ağalara göndererek F.Bahçe'yi 1-0 öne geçirdi. 76'da Alex'in pasında Deivid, vurmakta gecikince F.Bahçe önemli bir fırsatı değerlendiremedi. F.Bahçe, son dakikaları yüksek tempolu geçen mücadeleyi kazanarak, grupta önemli bir 3 puan aldı.

O artık efsane

Brezilyalı yıldız, 13 gole ulaşıp Avrupa Kupaları'nda en çok sayı kazandıran Tuncay'ı arkasında bıraktı. 49. kez sarı-lacivertli formayı giyip Rüştü'ye ait olan rekora ortak oldu.

F.Bahçe'de kaptan Alex, Sheriff maçında iki ayrı gururu bir yaşadı. Brezilyalı yıldız takımına UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk 3 puanı getiren golü atarak Fenerbahçe tarihine geçti. 12 golle lider durumda bulunan eski takım arkadaşı Tuncay Şanlı'yı geride bırakan Alex F.Bahçe tarihinin Avrupa Kupaları'ndaki en golcü oyuncusu olmayı başardı. Sheriff karşısında 49. kez sarı-lacivertli formayı giyen kaptan Alex ayrıca Rüştü'ye ait olan 49 maçlık rekoru da egale etti.

TUNCAY: SADECE FENER

Futbol yaşantısını İngiltere Premier Lig takımlarından Stoke City'de sürdüren Tuncay Şanlı, kariyerini bu ülkede sürdürmeye kararlı. Tuncay, Futbol Federasyonu'nun aylık resmi yayın organı Tam Saha dergisinin ekim sayısındaki röportajında "F.Bahçe camiası bana daima destek çıktı. Yine bana geri dönmem için teklif yaptılar. F.Bahçe'nin benim evim olduğunu biliyorum. Bir gün Türkiye'ye dönersem zaten F.Bahçe için dönmek isterim" dedi.

Carlos'tan ayrılık sinyali

Maçtan sonra açıklamalarda bulunan Roberto Carlos, yedek kalmaya hiç alışık olmadığını ancak teknik heyedin verdiği karara da saygı duyduğunu söyledi. Kendisine birçok kulüpten teklifler geldiğini ve bunu yöneticilerden Murat Özaydın'la paylaştığını vurgulayan Brezilyalı yıldız “Fenerbahçe'de kalıp kalmayacağım aralık ayında belli olacak. Ligin ilk yarısı bittikten sonra kulübümle oturup konuşacağız ve şartlar neyi gerektiriyorsa onu yapacağız” diye konuştu.

Daum: Pinpon maçı gibiydi

F.Bahçe'nin başında 100. galibiyetini ulaşan Teknik Direktör Christoph Daum, Sheriff karşısında aldıkları galibiyetle, grupta önemli bir duruma geldiklerini söyledi. "Grubu geçmek için ileriki maçlarda elimizden geleni yapacağız" diyen Alman teknik adam, maçın son dakikalarında sahada ortaya koydukları davranışın, futboldan çok pinpona benzediğini ifade ederek, ilginç bir benzetme yaptı. Daum yardımcısı Ayhan Tumani'nin, rakip takım yedek kulübesi önünden geçmesine tepki gösteren Sheriff Teknik Direktörü Kuchuk ile tartışması hakkında ise, "Silvester Stallone'yi düşündüm o an. Maçlardan öne sık sık Rocky Balboa müziğini dinliyoruz, o anda o müzik aklıma geldi” dedi.

Twente sahasında S.Bükreş'i geçemedi

Avrupa Ligi H Grubu'nda ilk maçta F.Bahçe'yi İstanbul'da yenerek önemli bir 3 puan alan Twente, sahasında Steaua Bükreş'e puan kaptırdı. Hollanda'da oynanan maçta her iki takım da 90 dakikada yakaladıkları fırsatları gole çeviremeyince karşılaşma 0-0 sona erdi. Bu sonucun ardından Twente puanını 4'e, Steaua Bükreş ise 2'ye yükseltti./yeni şafak