Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Gelemiş Köyü'nde kelebek ve böcek yakalayan Romen vatandaşı Morairu Gratian A'ya Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'nce 24 bin 490 TL ceza verildi.
 
Edinilen bilgiye göre, Özel Çevre Koruma Bölgesi olan Gelemiş Köyü'nde vatandaşların, bir kişinin ağlarla böcek ve kelebekleri yakaladığını görerek jandarmaya haber vermesi üzerine, bölgeye gelen jandarma ekiplerinin Romanya vatandaşı Morairu Gratian A'nın üzerinde yaptığı aramada özel kutulara koyulmuş 15 kelebek ve 6 böcek ele geçirildi. 
 
Gözaltına alınarak Kınık Jandarma Komutanlığı'na getirilen zanlıya, jandarma tarafından çağrılan Antalya Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'nden gelen uzmanların incelemesi sonucunda 24 bin 490 TL ceza verildi.
 
Çevre ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri, dünyada nesli tükenmek üzere olan birçok kelebek, böcek ve yılanın Türkiye'de yaşadığını ve son yıllarda bu canlıların kaçak olarak toplanarak yurt dışına kaçırma girişimlerine rastlandığını belirterek, vatandaşları duyarlı olmaları konusunda uyardı. (AA)