Sekiz kategoride verilen ödüllerin 'saç'la ilgisi olmaması ise 'ne alaka' dedirtti. Medya kuruluşları, üniversiteler ve vakıflardan sonra kuaförler de yılın 'en'lerini seçti.

İstanbul Artistik Kuaförler Derneği üye salonlarının hazırladığı Sonbahar-Kış 2009-2010 saç modelleri sunumu ve Yılın Saç Ödülleri Töreni, Divan Kuruçeşme'de düzenlenen bir davetle gerçekleştirildi. 8 farklı kategoride üyelerin seçimleriyle belirlenen 'Saç Ödülleri'nin En İyi Sunucu, En İyi Kadın Yazar, En İyi Moda Editörü, En İyi Moda Tasarımcısı, En İyi Model, En İyi Oyuncu, En İyi Pop Müzik Sanatçısı ve Onur Ödülü adları altında toplanması dikkat çekti.

Saç ve tasarım ile ilgili herhangi bir ödülün verilmediği gecede Özgü Namal, Dilek Hanif, Bengü, İclal Aydın, Banu Güven, Tülin Şahin, Fulya Güngör ve Arzuhan Yalçındağ yılın en başarılıları olarak seçildi.

Gecede 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü alan Özgü Namal, 'Bu ödül benim için çok değerli. Babam da kuafördü. Mesleğe devam etseydi, belki büyük bir salon açardı. Bahçeçik'in kızı olabilirdim' dedi.

8 KADINA MAKAS ATTILAR

En İyi Sunucu: Banu Güven
En İyi Kadın Yazar: İclal Aydın
En İyi Moda Editörü: Fulya Güngör
En İyi Moda Tasarımcısı: Dilek Hanif
En İyi Model: Tülin Şahin
En İyi Oyuncu: Özgü Namal
En İyi Pop Müzik Sanatçısı: Bengü
Onur Ödülü: Arzuhan Yalçındağ