BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi Altınvova Beldesi'nde, geçen 29 Ocak'ta oyun oynadığı arkadaşlarının yanından kek verip kandırarak kaçırdığı 9 yaşındaki E.K.'ye tecavüz edip yol kenarına attığı öne sürülen 40 yaşındaki D.Ç. gözaltına alındı.

İzmir'in Kınık İlçesi Yukarı Mahalle'de, dün saat 16.30 sıralarında, hareket halindeki içinde 3 yağ varili ile oksijen kaynak makinesi bulunan 35 AK 0493 plakalı kamyonet, şüphe üzerine emniyet güçleri tarafından durdurulmak istendi. 'Dur' ihtarına uymayıp kaçmaya çalışan kamyonet şoförü ile polis ekipleri arasında kısa süreli kovalamaca yaşandı. Mahallenin çıkışında sıkıştırılan kamyonet durduruldu, üzerinde 27 yaşındaki Soner Ertürk adına düzenlenmiş sahte kimlik bulunan evli ve 1 çocuk babası sürücü D.Ç. gözaltına alındı. İncelemelerin ardından kamyonetin plakasının da sahte olduğu anlaşıldı. Motor şasi numaralarından yapılan belirlemede, asıl plakası 45 N 2455 olan kamyonetin Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nden çalındığı saptandı.

TECAVÜZDEN HEMEN ÖNCE BABA OLMUŞ

Daha önce de hırsızlıktan 18 sabıkası bulunan D.Ç.'nin ayrıca, Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'ne bağlı Altınova Beldesi'nde, arkadaşlarıyla oyun oynarken kaçırdığı öne sürülen E.K.'ye tecavüz suçundan arandığı ortaya çıktı. D.Ç. hakkında Ayvalık Cumhuriyet Savcılığı'nca çıkarılan yakalama kararı bulunduğu belirlendi. Balıkesir, Manisa ve İzmir'in ilçelerinde yanık motor yağlarını toplayıp sattığı kaydedilen D.Ç.'nin tecavüz olayından 20 gün önce de baba olduğu anlaşıldı. D.Ç., sorgusunun ardından sağlık kontrolünden geçirilip 'çalıntı araç', 'sahte evrak düzenlemek' ve 'polisin dur ihtarına uymamak' suçlarından Kınık Adliyesi'ne sevk edildi. Küçük E.K.'ye tecavüz olayıyla ilgili dosyanın ise Ayvalık'tan Kınık'a gönderildiği belirtildi.

Ayvalık'ı karıştıran tecavüz olayında, Altınova Beldesi'nin Selimiye Mahallesi'nde, arkadaşlarıyla oyun oynayan Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi E.K. 'sana kek vereceğim' diyen sürücü tarafından Renault marka kırmızı bir otomobile bindirilerek kaçırılmış, yaklaşık 4 saat sonra ise İzmir'in Bergama- Ovacık karayolunda bulunmuştu. Bir akaryakıt istasyonuna sığınan küçük E.K.'nin tecavüze uğradığı, saptanmıştı. Olay tüm güvenlik güçlerini harekete geçirmiş, ancak kırmızı renkli otomobille kaçtığı belirtilen şüphelinin izine rastlanamamıştı.

Milliyet