Öğretmenleri tarafından ambulansla hastaneye getirilen öğrenci bir süre kendine gelemedi, sinir krizi geçirdi.

Olay, dün öğleden sonra Bodrum Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi"nin bahçesinde meydana geldi. Son sınıf öğrencisi
17 yaşındaki A.T., bir grup arkadaşıyla okulun bahçesinde yakaladığı kediyi, köşede 5 kız arkadaşıyla sohbet eden
9- G sınıfı öğrencisi 15 yaşındaki Sadriye Demirbasan"ın üzerine attı.

Şaka olsun diye atılan kedinin üzerine düşmesiyle çığlıklar içinde korkup kaçan liseli kız, birden dengesini kaybedip yere kapaklandı. Yaralanan Sadriye Demirbasan, arkadaşlarının öğretmenlere haber vermesiyle okul bahçesinde yapılan ilk müdahale sonrası ambulansla Bodrum Devlet Hastanesi"ne kaldırıldı. Acil servise getirilişi sırasında sinir krizi geçiren kızı Müdür Yardımcısı Artemiz Tarkay sakinleştirmeye çalıştı. Müdür Yardımcısı Tarkay, “Önemli bir şey yok. Çocuklar bahçede şakalaşmışlar, koşarken yere düşmüş yaralanmış. Biz de hemen hastaneye getirdik tedavisini yaptırıyoruz, merak edilecek bir durum yok” dedi.

ŞİKAYETÇİ OLMADI

Yaklaşık üç saat hastanede kalan, sol ayağında ve sağ elinde eziklikler bulunduğu saptanan Demirbasan"ın bir süre kendine gelemediği belirtildi. Tedavisinin tamamlanmasıyla taburcu edilen kız, hastaneden çıkışında neşeli tavırlarıyla dikkati çekti. Sadriye Demirbasan, “Arkadaşlarımın bir art niyeti yoktu, şaka yapmak istediler. Birden üzerime kedi düşünce şoke oldum, böyle bir şey beklemiyordum. Boş bulundum çok korktum ve kaçmaya çalışırken düştüm, kimseden şikayetçi değilim. Arkadaşlar arasında şakalar bazen sert olabiliyor” diye konuştu.

Olayla ilgili öğretmenlerine bilgi veren şakacı A.T. ise aslında şakayı başka bir kız arkadaşlarına yapmak istediklerini belirterek, “Sadriye gereksiz yere panik yaptı. Tabii ki çok üzgünüm, böyle olmasını istemezdim” dedi.

Okul yönetimimin şakacı A.T. ile üç arkadaşının ifadesini alıp uyardığı, herhangi bir disiplin cezasına gerek görmediği kaydedildi. - DHA