Savcının hakkında yakalama emri verdiği Selma S. yasal işlemlerin ardından, polis nezaretinde tedavi edilmek üzere Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi"ne götürülecek.

Tatil için geldiği Bodrum'da kaldığı otel ile pansiyonda üç kediyi öldürdükten sonra kanını içtiği iddia edilen 35 yaşındaki Selma S. hakkında, Cumhuriyet Savcılığı tarafından yakalanma emri çıkarıldı. Bodrum Hayvan Hakları Derneği Başkanı Füsun Uslu"nun yaptığı suç duyurusunu değerlendiren savcılık, Selma S.'nin yakalanarak en yakın sinir ve ruh hastalıkları merkezine götürülmesini kararlaştırıldı.

Savcılığın yakalanması kararı aldığı sırada Bodrum Belediye Meydanı"nda dolaşırken görülen Selma S. kendisini tanıyarak tepki gösteren hayvansever 36 yaşındaki Demir Yelken ile kavga etti. Kendisine “Kedileri kesmeye devam mı edeceksin? Zavallı kedileri öldürmeye ne hakkın var? Utanmadan elini kolunu sallaya sallaya dolaşıyorsun. Defol git buradan” diyen Demir Yelken'e, Selma S. tokat attı. Demir Yelken de karşılık verince kavga çıktı. O sırada meydanda görevli sivil polisler tarafından gözaltına alınan Demir Yelken ile Selma S. birbirlerinden şikayetçi oldu.

Emniyet Müdürlüğü"ne götürülen Demir Yelken ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken, Selma S. de Bodrum Devlet Hastanesi"ne götürüldü. Burada Selma S.'ye "Psikolojik tedavi görmesi gerekir" raporu verildi. Hastaneden sonra yeniden emniyete getirilen Selma S.'nin, yasal işlemlerin ardından, polis nezaretinde tedavi edilmek üzere Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi"ne götürüleceği belirtildi.

Bu arada Bodrum Hayvan Hakları Derneği Başkanı Füsun Uslu, “Bir kişi kedileri boğacak, kesecek, sonra da "Birkaç kedi doğradıysam ne olmuş? Olayı büyütmeyin. Ayrıca bu işi sadece ben mi yapıyorum? Herkes bu işi yapıyor. Moda oldu oğlum bu moda" diyecek, sonra da elini kolunu sallayarak gezecek. Cezasız kalacak. Böyle bir şey olamaz. Konunun ve davanın takipçisi olacağız” dedi. - DHA