Bakanlar Kurulu kararına göre, Kararname'nin 2 nolu ekindeki 'Diğer Mal ve Hizmetler' bölümünün 24"üncü sırasında yer alan ifadeye "Birinci sınıf lokanta ruhsatı ya da işletme belgesine sahip olan yerler ile üç yıldız ve üzeri oteller, tatil köyleri ve benzeri tesislerin bünyesindeki lokantalar hariç" ifadesi eklenerek, otellerdeki restoranlardan alınan KDV oranı yüzde 8"den 18"e çıkarıldı.
Bakanlar Kurulu kararı ile 3 yıldız ve üzeri otellerin restoranları ile turistik restoranlara uygulanan KDV'nin yüzde 8'den yüzde 18'e çıkartılmasının ardından Kuşadası Ticaret Odası tarafından yeni değişiklikle ilgili konferans düzenlendi. Ticaret Odası Yeni hizmet binasının çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen konferans konuşmacı olarak Kuşadası Vergi Dairesi Müdür Vekili Ercan Çabuk katıldı. Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan ile otel ve restoran sahiplerinin de katıldığı konferansta yeni düzenleme hakkında bilgiler veren Çabuk, ayrıca katılımcılardan gelen soruları da cevaplandırdı.
Bakanlar Kurulu tarafından değişiklik yapılan 24. maddenin son hali şöyle: Madde 24- Gazino, açık hava gazinosu, bar, dans salonu, diskotek, pavyon, taverna, birahane, kokteyl salonu ve benzeri yerler hariç olmak üzere kahvehane, kır kahvesi, çay bahçesi, çay ocağı, kıraathane, kafeterya, pastane, ayakta yemek yenilen yerler, yemeği pakette satan veya diğer şekillerde yemek hizmeti sunan yerler, lokanta, içkili lokanta, kebapçı ve benzeri yerlerde “birinci sınıf lokanta ruhsatı ya da işletme belgesine sahip olan yerler ile üç yıldız ve üzeri oteller, tatil köyleri ve benzeri tesislerin bünyesindeki lokantalar hariç” verilen hizmetler (bu yerlerde verilen hizmetlerin alkollü içeceklere isabet eden kısmı hariç).