Terör örgütü KCK ana davasının firari sanıklarından Özlem Tanrıkulu'nun, terör örgütüne yakın anf haber ajansında halen muhabir olarak çalışan Rojin Felat olduğu, asıl görevinin de terör örgütü KCK'nın dış ilişkiler komitesinin yöneticisi olduğu ortaya çıktı.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, sanık Muharrem Erbey ile ilgili dosyadaki delillerin okunmasına devam edildi. Mahkeme Başkanı, Erbey ile terör örgütü KCK'nın Avrupa'da yaşayan sanığı Özlem Tanrıkulu'nun birbirlerine gönderdikleri mailleri okudu. Tanrıkulu'nun, Rojin Felat kod adını kullandığı ve Türkiye'yi Avrupa'da zor duruma düşürmek için terör örgütü KCK dış ilişkiler komitesinin kurduğu arşiv için Muharrem Erbey'den sürekli bilgi ve belge aldığı iddia edildi. Tanrıkulu'nun, Erbey'e gönderdiği bir mailde ise İHD dışındaki bazı sivil toplum kuruluşlarının da faili meçhul, yakılan köy ve hak ihlalleri ile ilgili raporları olduğunu, bunları da göndermesini vermemeleri halinde 'sihirli selam verilerek' alınmasını istediği belirtiliyor. İddianamede, 'sihirli selam'ın klavyedeki bazı tuşların kodlanarak yazılan örgüt adına istendiğinin anlaşıldığı iddia ediliyor.

Terör örgütü KCK yapılanması içerisinde, dış ilişkiler komitesinde örgütsel faaliyetlerde bulunduğu iddia edilen Özlem Tanrıkulu isimli şahsın "[email protected]" e-posta adresinden ayrıca terör örgütü elebaşı Öcalan'ın avukatlarıyla yaptığı haftalık görüşmenin notlarının yer aldığı belirtildi. Sanık Tanrıkulu'nun, yurt dışında özellikle İtalya'da terör örgütü KCK adına örgütsel çalışmalarda bulunduğunu belirten Mahkeme Başkanı Yılmaz, "Tutuklu sanık Erbey'in yurt dışında Tanrıkulu ile irtibata geçtiği ve terör örgütü PKK adına örgütsel faaliyetlerde bulunduğu, söz konusu Rojin Felat kod adını kullanan Özlem Tanrıkulu'nun örgüte yakınlığıyla bilinen ANF sitesinin muhabiri olduğu ve yine sanık Erbey ile e-mail yoluyla irtibatta oldukları anlaşılmıştır." dedi.

Söz verilen tutuklu sanık Erbey, Kürtçe yaptığı savunmada, İsveç Parlamentosu'nda yapacağı konuşma öncesi Özlem Tanrıkulu ile tanıştığını söylediği sırada mikrofonu kapatıldı. Erbey, Özlem Tanrıkulu'nu tanımadığını Rojin Felat ile İsveç'te tanıştığını dile getirdi.

Daha sonra söz alan Avukat Feride Laçin, Erbey'in insan hakları savunucusu olması nedeniyle tüm resmi ve sivil toplum örgütlerinin talebi üzerine insan hak ve ihlalleri ile ilgili hazırladıkları raporu verdiklerini söyledi.