Seçimlerde vatandaşları korkutmak için 50 bin kişiyi fişleyen KCK'nın seçim günü kullanmak üzere sahte oy pusulası bastırdığı belirlendi. Bu yöntemle seçime bağımsız giren adayların daha yüksek oy almaları hedefleniyor.

 
YSK UYARILDI
 
Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı üzerine Batman'da gerçekleştirilenKCKoperasyonunda örgütün il yöneticilerinin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dokümana el konuldu. Bilgisayarlarda yapılan incelemelerde KCK'nın seçim günü kullanılmak üzere pusula hazırladığı belirlendi. Bu gelişme üzerine YüksekSeçimKurulu (YSK) ile il seçim kurulları KCK'nın oy pusulası oyununa karşı uyarıldı. Sandık başındaki personelin gerektiğinde kişinin üzerini arayabilecekleri belirtildi.
 
PROPAGANDA BASKISI
 
Binlerce oy pusulasını birebir bastıran KCK, bu pusulaları seçimden bir gün önce belirlenen adreslerdeki kişilere dağıtacak. Dağıtılan pusulalarda bağımsız adayları tercih eden mühürler de basılmış olacak. Bu pusulalar daha önce belirlenen isimlere seçimlerden bir gün önce verilecek. Seçmenden hazırlanan pusulaların bu şekliyle sandığa atılması istenecek. Ancak işi garanti altına almak isteyen KCK, sandığa gidecek olan seçmenden gerçek ve kullanılmayacak olan oy pusulasını aynı gün kendilerine getirilmesini istiyor.
 
KCK'nın seçim günü sandık planının yanında BDP destekli bağımsızların miting programından sandık planlamalarına, konserlerden miting platformlarına kadar bütün ayrıntıları planlandığı belirlendi. KCK'nın aldığı kararlar ve BDP'ye verdiği talimatlar arasında, seçim propagandası için görüşülmesi gerekenler listesi hazırlanması da var. "Artık devreye girme zamanı gelmiştir" ifadelerinin yer aldığı belgelerde BDP liste hazırlayıp Kuzey Irak'a gönderiyor, KCK da bu listedeki isimleri telefonla arayarak propaganda yapıyor, veya tehdit ederek takiptesin mesajı iletiyor. Belgelerde, cezaevlerindeki örgüt üyelerinin başlattığı boykot hakkında BDP'lilerin KCK'dan talimat istediği, KCK'nın da boykotu seçim sonrasına bırakmalarını emrettiği belirtiliyor.- sabah