9 ayda 23 kişinin gözaltına alındığı operasyon kapsamında 6 kişinin daha arandığı açıklandı.
Aydın Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nce yaklaşık 9 ay boyunca sürdürülen çalışmalar sonucunda yeterli delillendirme yapılması sonucu İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan talimatlar doğrultusunda 18 Ekim 2011 günü sabah saatlerinde Aydın merkez, Didim, Kuşadası, Söke ve Germencik ilçeleri ile Ankara, Antalya, Çanakkale ve İstanbul illerinde kimlikleri tespit edilen toplam 20 şüpheliye yönelik yapılan eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda aralarında Aydın BDP İl Başkanı, İl Yönetim Kurulu üyesi ve Belediyesi Belediye Meclis üyesinin de bulunduğu toplam 14 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken, aranan 6 şüpheli firar etti. Şüphelilerin kaldıkları yerlerde yapılan aramalarda terör örgütüne ait çok sayıda yasak yayın ve örgütsel doküman ele geçirildi.
Yapılan sorgulamaların ardından adli makamlara sevk edilen 3 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Aralarında BDP İl Başkanının da bulunduğu 11 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine konuldu.
Ayrıca soruşturma süresi içerisinde ve daha önceki tarihlerde PKK terör örgütü adına işlemiş oldukları suçlardan dolayı 3 şüpheli tutuklanarak cezaevine konuldu. Son 11 tutuklamayla birlikte soruşturma kapsamında yasadışı faaliyetleri tespit edilen 23 şüpheliden 14’ü tutuklanmış oldu. 3 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı operasyonlar kapsamında firarda olan 6 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.