Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin yaptığı çalışmalar sonucunda PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması olan DYG-M (Demokratik Yurtsever Gençlik Meclisi) Balıkesir yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi. Polis, yapılanma içerisinde faaliyet gösterdikleri, anılan örgüte eleman temin etmeye çalıştıkları, örgütün önem atfettiği günlerde basın açıklamaları yapmak suretiyle destek verdikleri, Balıkesir ve diğer illerdeki mensupları ile buluşmak suretiyle örgüt toplantıları yaptıklarını tespit etti.

Polisin Balıkesir merkezde sekiz adrese yaptığı operasyonda A.Ç., G.K., F.B., E.B., M.B., M.E. ve H.A. gözaltına alındı. Ayrıca Bandırma ilçesinde iki adreste E.S. ve İ.A., Edremit ilçesinde bir adreste R.E., Ayvalık ilçesinde bir adreste S.E. olmak üzere toplam 11 şahıs gözaltına alındı. Yakalanan şahıslardan sekizinin üniversite öğrencisi, üçününse işçi olduğu bildirildi.

Arama yapılan adreslerde 8 adet dizüstü bilgisayar, 15 adet cep telefonu, 1 adet notebook, 1 adet masaüstü bilgisayar, çok sayıda hafıza kartı, CD ve DVD, hakkında yasaklama kararı verilen yayınlar ve örgüt içerikli materyaller ele geçirildi. Adliyeye sevk edilen G.K., A.Ç., F.B. ve R.E., Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı'nda ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen M.E., M.B., E.B., S.E., H.A., İ.A. ve E.S. ise silahlı terör örgütü üyeliği suçundan tutuklanarak Kepsut L Tipi Cezaevi'ne gönderildi.