CHP"nin parti içinde tartışmalara neden olan KCK davasını izleme kararına İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu"ndan savunma geldi.

Söz konusu davaların “temel insan haklarına bağlı bir çerçevede izlendiğini ve bu konuda oluşan duyarlılıkları paylaştıklarını” duyuran Tanrıkulu geri adım atılmamasını istedi.

Tanrıkulu, “Hrant Dink ve KCK davalarının CHP tarafından izlenmesi partimize yönelik olumsuzlayıcı bakışta soru işaretlerine yol açmış, ileriki dönemlerde bu konuda atacağımız adımlar bize yönelik bakışı değiştirecektir” çağrısı yaptı.

Raporda Ergenekon ve Balyoz Davalarına ilişkin herhangi bir değerlendirme yapılmaması ise dikkat çekti.

6 SAATLİK PM MESAİSİ

CHP Parti Meclisi yoğun bir gündemle toplandı. Seçim öncesi çalışmaların ele alındığı toplantıda MYK"da alınan kararlar ve yürütülen çalışmaların raporu Parti Meclisi"nin onayına sunuldu. Raporlar arasında CHP"de ilk kez kurulan İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkanlığının raporu dikkat çekti. “İnsan hakları alanında ülkemizde yaşanan süreç çok yakından takip edilmektedir. Özellikle tutuklamanın başlı başına bir cezalandırmaya dönüştüğü günümüzde kamuoyunun dikkati bu sorun üzerine çekilmeye çalışılmaktadır” notuyla verilen iki sayfalık raporda şu değerlendirmeler dikkat çekti:

KCK- HRANT DİNK DAVASI: Hrant Dink, KCK davaları ülke gündeminde yer alan ve farklı tepkileri içeren önemli süreçlerdir. Partimiz bu davaları temel insan haklarına bağlı bir çerçevede izlemekte ve bu konuda oluşan duyarlılıkları paylaşmaktadır. Hrant Dink ve KCK davalarının CHP tarafından izlenmesi partimize yönelik olumsuzlayıcı bakışta soru işaretlerine yol açmış, ileriki dönemlerde bu konuda atacağımız adımlar bize yönelik bakışı değiştirecektir.

CUMARTESİ ANNELERİ: Ülkemizin en temel sorunlarından biri olan gözaltında kayıpların simgesi durumuna gelmiş Cumartesi anneleri eylemini ziyaretimizden sonra AK Parti harekete geçmiş ve Başbakan Cumartesi Annelerini kabul etmek zorunda kalmıştır.

ROMANLARLA TOPLANTI: İzmir"de Roman toplantısı partimizin önemli bir sorununa dikkat çekmek açısından önem taşımaktadır. Toplantı sonrası önemli yankılar oluşmuş ve CHP"nin ülkenin hiçbir sorununa yabancı olmadığı izlenimi verilmiştir.

HAKİKATLERİ ARAŞTIRMA KOMİSYONU: Bu komisyonun kurulması partimizin önde gelen projelerinden biridir, kapsamlı bir çözüm formülüdür. Bu önerinin AK Parti tarafından reddedilmesi AK Parti açılımlarının aslında sağlam temellere dayanmadığı gerçeğini göstermiştir. Projemiz bundan sonra da uygulamaya konmaya yönelik bir iradeyle kamuoyu gündeminde kalacaktır.

İNSAN HAKLARI ÖRGÜTLERİYLE İLİŞKİ: Uzun yıllardır insan hakları konusunda çalışma yapan örgütlerle kurumsal ilişki sağlandı.